sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kikherne-porkkanapihvi ja fenkoli-appelsiinisalaatti

Reissusta on tultu ja pyykinpesu meni kaupassa käynnin edelle, joten kaapin antimista tuli kyhättyä tällainen satsi. No tuolle kikherhepihville olen jo pitkään etsinyt hetkeä jolloin saisin sitä tehdä tarjottavaksi, mutta nyt sitten vihdoin. Taannoin etsiskelin reseptiä moiselle, mutta lähes kaikissa oli korianteria ja koska se ei ole mielimausteeni, niin en heti innostunut. Tuona papusoppapäivänä taisi Hesarissa olla tämänkin annoksen esiäiti, eli idea on jalostunut siitä. Koska porkkana tykkää rakuunasta, niin korvasin korianterin sillä ja lisäksi vihreää väriä tuli persiljasta.


1tlk säilykekikherneitä
1 rkl öljyä
1 porkkana
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulin kynsi
1-2 tl rakuunaa
2–3 rkl tuoretta persiljaa
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
öljyä paistamiseen
    Valuta ja huuhdo kikherneet, lisää ne monitoimikoneeseen öljyn kanssa (tai yritä soseuttaa tehokkaalla sauvasekoittimella). Soseuta karkeaksi soseeksi.
    Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota porkkanaraaste ja sipulisilput pannulla öljyssä.
    Yhdistä murskatut kikherneet, porkkana-sipuliseos, rakuuna ja silputtu persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile taikinasta pihvejä, jotka paistetaankeskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin-

    Kastike:
    2 dl maustamatonta jughurttia
    2 tl karkeaa dijon sinappia

    Fenkoli- appelsiinisalaatti
    1 fenkoli
    1 appelsiini
    oliiviöljyä
    suolaa ja pippuria

    Puolita fenkoli ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa appelsiinin kuoret pois ja irroita appelsiinilohkot kalvottomina. Anna tässä touhussa valuvan mehun valua suikaleiden päälle. Sekoita joukkoon hivenen oliiviöljyä ja mausteet. Anna marinoitua hetki ennen tarjoilua.

    Pihvien seurana tarjosin lisäksi kesäkurpitsaviipaleita, jotka olin uunissa kuorruttanut juustolla, mausteena vain suola ja pippuri sekä loraus öljyä vuokan pohjalla.


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Kiitos jo etukäteen palautteestasi!