sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Grillikylki

Välillä jotain niin oikein äijäruokaa, pysyy tuo mieskin tyytyväisenä ja saa taas tehdä mooonta kasvispöperöä. Tämä on tällainen sekatekniikalla tehty grillikylki, sekä keitetty että uunitettu. Eräänlainen olosuhteiden pakosta tehty kompromissiversio, mikä johtuu ihan siitä, että ei ole kunnon grilliä ja helteellä ei oikein haluttanut lämmitää asuntoa lisää pitämällä uunia päällä useaa tuntia.


800 g possun kylkeä (maustamatonta)
1 porkkana
1 sipuli
maustepippuria
laakerinlehti
suolaa

Kiehauta kylkipala vedessä ja kuori mahdollinen vaahto pois. Lisää mausteet ja vihannekset. Keitä  n.  parituntia miedolla lämmöllä. Jäähdytä liha liemessä.

Valmista marinadi tai käytä valmista grilli tai BQ-marinadia. Itse en oikein marinadin tekoon ollut kaupassa valmistautunut, joten tämä on kyhätty kokoon niistä ainaesosista, joita kaapista löytyi ja kuvittelin sopivaksi:
n. 2 rkl makea chilikastiketta
n. 1 dl tomaattipyree
n. 2 rkl sinappi
n. 2 dl punaviini
hunaja/siirappi/fariinisokeri
n. 2 rkl punaviinietikka
sitruunanmehua
n. 1 rkl worshesterkastike
suola ja pippuri
vettä (tarvittaessa)

Keitä marinadiainekset kattilassa sakeaksi kastikeeksi, noin tunnin verran. Lisää kastikkeeseen vettä, mikäli se haihtuu liian kuivaksi keittämisen aikana.

Nosta kylkipala pois keitinliemestä ja kuivaa. Laita uunivuokaan ja penslaa marinadilla. Anna marinoitua tunnin verran ja paista sitten uunissa n. tunti 200 C ja lopuksi grillaa rapea pinta grillivastuksilla.

Emännän kommentit:
Jaa, ei nyt tullut ihan sitä mitä hain, mies kyllä piti, mutta pidän hänen arviotaan kyllä nyt puoluellisena. Kylki oli mureaa ja kypsää, mutta mm. laakerilehti maistui liikaa ja suolaa olisi saanut olla enemmän. Joku potku puuttui. Grillivastuksia kun en juurikaan käytä, niin tietysti tuo makea marinadi kärähti jonkin verran.
Lisukkeena ollut coleslaw-salaatti oli kyllä enemmin minun makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!