Pohjana on melko tyypillinen piirakkapohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl sokeria
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä
Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa joihin lisätään voi ja nypitään muruiksi. Lisätään kylmä vesi ja sekoitetaan ripeästi taikinaksi.
Taikina painellaan piirakkavuokan pohjalle ja reunoille ja laitetaan hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Täyte:
2 dl sokeria
2 mm inkivääriä
1 mm neilikkaa
1 mm maustepippuria
1 mm suolaa
2-3 munaa
n. 5 dl kurpitsasosetta
1 prk kondensoitua maitoa
(mm=maustemitta, n. 1/4 tl)
Täytteen ainesosat sekoitetaan tasaiseksi.
Paista piirakkapohjaa aluksi n. 10 min 200 C uunissa. Lisää tämän jälkeen täyte ja paista kypsäksi. n. 30 -40 min. Loppuvaiheessa voi laittaa leivipaperin päälle, ettei pinta pala.
Piirakan seurana maistuu kermavaahto tai vaniljakastike.
Emännän kommentit:
Taas on tullut opittua uutta. Käytin piirakan täyteessä tuota kondensoitua maitoa, kun sellaisen purkin olen joskus kaappiin ostanut, mutta en ole sitä aiemmin mihinkään käyttänyt. En ollut sitä myöskään aiemmin maistanut, olipas hyvää makeaa jo sinällään, miksi tätä enää täytyy keitellä kinuskisemmaksi?
Itse piirakka sitten, ei oikein ollut minun makuuni. Jotenkin maku oli liian jouluinen ja ehkä liian makea. Joku potku siitä puuttui. No ompas tämäkin nyt kokeiltu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!