sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tuulihatut

Tuulihattujen tekemistä usein arastellaan, mutta ei ne oikeastaan vaikeita ole tehdä. Kaksi asiaa pitää vaan muistaa: malttaa pitää uunin luukun riittävän pitkään kiinni ja paistaa ne kypsiksi. Nyt kun pitkästä aikaa taas tein näitä, meni minultakin ensimmäinen satsi pieleen, koska en malttanut paistaa niitä riittävästi. Ensimmäinen pellillinen lässähti totaalisesti, mutta toistakaan en vielä malttanut paistaa riittämiin, uskoin liikaa ohjeaikoja ja koska tein vähän isompia en malttanut vaan paistaa niitä kunnolla. Joten MALTTIA, leipurit!



3dl vettä
150 g voita tai margariinia
2 1/4dl vehnäjauhoja
4 munaa

Kiehauta margariini ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen jäähtyä jonkin verran ja vatkaa lopuksi munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella (siirrä vatkauskulhoon, jos et halua vatkaimenjälkiä kattilanpohjaan). Ota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille, tai pursota pursottimella. Huomioi, että turpoavat uunissa! Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia koosta riippuen.

Tuulihatut voi hyvin pakastaa täyttämättömänä. Halkaise tuulihatut ja täytä mieleiselläsi täytteellä.


Täytevaihtoehtoja esim.:

Tuorejuusto+jokiravunpyrstöjä/katkarapu+tilliä
Tuorejuusto+savukinkku+etikkakurkku
Savukala+creme fraihe+tilli
Kermavaahto+marjoja
eli jonkinlainen tahna, joka ei ole liian kostea

Tässä voi käyttää omaa makua apunaan, kunhan täyte ei ole kovin kostea. Täytä vasta juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!