Ja tältä näyttää aito torttu, vielä näin hienoon luomukseen minulla ei ole taitoa. Kuva kopioitu ilman lupaa http://www.sorunda.b.se/index.htm sivulta. |
250 g voita (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl omena- tai luumusosetta
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja lopuksi jauhot. Sekoita nopeasti taikinaksi. Muotoile takina levyksi ja laita muovipussissa vähintään tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
Laita uuni lämpenemään n. 175C. Ota taikinasta n. 1/6 koristeita varten erilleen. Jaa loppu taikina kolmeen osaan ja kauli suoraan leivinpaperin päällä ohuiksi levyksi. Leikkaa esim. lautasta apuna käyttäen n. 24 cm halkasijainen pyöreä levy kustakin taikinapalasta (käytä koristepyörylää pykäreunan aikaansaamiseksi). Ylijääneistä paloista voi saada vielä neljännenkin levyn tai säästä koristeisiin. (Syömässäni "aidossa" tortussa oli 7-8 kerrosta)
Paista pohjat yksitellen uunissa n. 10 min, kunnes hivenen ruskistuneet reunoista. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin siirrät niitä. Kauli lopusta taikinasta koristeet ja paista ne uunissa. Huomioi pienille paloille lyhyempi paistoaika.
Kokoa kakku laittamalla omena- tai luumusosetta kakkulevyjen väliin. Päällimmäisen kerroksen päälle tulee sose ja siihen päälle koristeet siten, että sosetta jää jonkinverran näkyviin. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa miellään seuraavaan päivään.
Tällaisen vaatimattoman koristelun sain aikaiseksi |
Emännän kommentit:
- Kakkutaikinan kauliminen (kuumana kesäpäivänä) on jonkinverran haastavaa mureuden takia, älä tee liian ohutta levyä, käytä jauhoja apuna.
- Laita riittävästi sosetta väliin, niin ei kakusta tule kuiva
- Yön yli vetäytyminen parantaa oleellisesti makua
- Lisänä voi tajota kerma- tai vaniljavaahtoa.
- Kakku teki kuitenkin sen verran kauppansa, että onneksi sain viimeisestä palasta kuvan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!