Yhdistelmä kana ja kylmäsavulohi kuullosti näkemässäni reseptissä sen verran eksoottiselta, että olihan tätä kokeiltava kotona.
Surf and turf on tunnettu yhdistelmä, jossa lihan (heinää syövän eläimen) kanssa on tajolla usein hummeria. Olisikohan Surf and Kotkot sitten muunnelma tästä, tiedä häntä. Tässä kuitenkin muistin pohjalta tehty versio
4 broilerin rintafilettä
100 g viipaloitua kylmäsavulohta
suolaa
vastajauhettua pippuria
voita
coktailtikkuja
Avaa broilerinrintafilee siten, että saat syntyneeseen taskuun aseteltua kylmäsavulohiviipaleen täytteeksi. Sulje aukko coktailtikulla. Ruskista fileet nopeasti voissa kuumalla pannulla ja mausta pippurilla ja suolalla.
Laita fileet uunin kestävälle vadille ja paista 175 - 200 C uunin keskiosassa n. 10 - 15 min eli kunnes ne ovat kypsät. Poista coktailtikku ja viipaloi filee tarjoiluun sekä ripottele esim. ruohosipulia tai persiljaa päälle koristeeksi.
Tarjoillaan vaikka Ninon hernekastikkeen ja ruohosipuliherkkuperunoiden (keitetyt perunat pyöräytetty voisulassa ja ruohosipulisilpussa) kanssa
Ninon hernekastike
1 salottisipuli
1 pkt pakasteherneitä 250g
2 dl kermaa
2 rkl kanafondia
1 tl dijon sinappia
1 1/2 dl valkoviiniä
Kuori ja pilko sipuli. Keitä kaikkia aineksi kannen alla n. 5 min. Ennen tarjoilua lämmitä kastike ja soseuta tasaiseksi ja vaahtoavaksi.
Emännän kommentti:
Mielenkiintoinen kokemus, ei pahaa, suurinpiirtein sitä mitä odotinkin mutta ei mene ainakaan minun makuelämysten huippuihin. Sopii hyvin, jos tarvitsee jotain erikoista tarjottavaa.
Lohi maistui enemmän kuin kana, ehkä olisin voinut maustaa broileria hieman enemmän, nyt laitoin todella vain jonkinverran sitruunanmakuista sormisuolaa ja valkopippuria myllystä fileiden päälle ennen uuniin laittoa. Hernekastikkeeseen taasen taisi lurpsahtaa pikkasen liikaa fondia ja sinappiakaan ei ollut kotona, joten kastike maistui aika makealle.
No nyt tämäkin on kokeiltu ja ei vaivaa enää mieltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!