Maistoimme tässä kerran aivan taivaallisen hyvää mokkapannacottaa, josta sitten intouduin kokeilemaan sellaista itsekin. Peruspannacottassa kerma ja sokeri kiehautetaan ja hyydytetään liivatteella. Lopputuloksena on aikamoisen tuhtia tavaraa, niin tässä on yritetty hivenen keventää sitä. No ei tästä tullut rakenteeltaan pannacottaa, vaan mousse. Mutta olipas naminamia.
3 munankeltuaista
2 dl vahvaa espresso kahvia
0,5 dl hyytelösokeria, Multi
2 rkl konjakkia tai likööriä
ripaus suolaa
1,5 dl vispattua kermaa (26%)
Sekoita munankeltuaiset, kahvi, sokeri, konjakki ja suola kattilassa.
Lämmitä seosta kunnes se melkein kiehuu. Sekoita seosta vispilällä vähän vaahtoavaksi, ota pois liedeltä.
Anna jäähtyä, mutta sekoita välillä sen verran, että pysyy vaahtona.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti jäähtyneeseen kahvisekoitukseen.
Kaada annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
Koristele tarjoillessa esim. valkosuklaalla tai kahvipavuilla.
Emännän kommentit:
Hmm.. kun ei ole malttia, niin ensimmäiset maistiaiset piti ottaa jo n. 4:n tunnin hyytymisen jälkeen, tällöin koostunus muistutti lähinnä moussea, ei pannacottaa ja mousseksi jäi seuraavaan päivääkin odotellessa. Annoksesta tuli 6 pientä jäkiruokamaljaa. Meidän mielestä varsin erinomainen jälkiruoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!