lauantai 3. huhtikuuta 2010

Lampaan ulkofile (rosmariini ja tinjami marinadi)

Päivitetty 17.7.2011

n. 500 g lampaan ulkofilettä (2-4 filettä)
1/2 ruuukkua rosmariinia
1/2 ruukkua tinjamia
3-4 valkosipulinkynttä
suola ja pippuri
oliiviöljyä


1. Hienonna yrtit ja sekoita niihin muut marinadin ainekset.  Laita marinadi muovipussiin.
2. Poista fileistä mahdolliset kalvot ja laista ne marinadin kanssa muovipusiin. Sekoittele marinadi tasaisesti fileiden ympärille ja sulje muovipussi tiiviisti. Anna marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.
3. Ota liha n. tunti ennen paistamnista huoneenlämpöön ja pyyhi marinadi talouspaperilla fileiden pinnasta.
4. Paista fileet kuumalla pannulla (grillipannulla) kummaltakin puolelta.
5. Paista fileet sisältä rosaksi uunissa 200 C (n. 10-15 min). Anna fileiden vetäytyä vielä jonkin aikaa foliossa ennen leikkaamista.

Ensimmäisellä yrittämällä täytyy hämmästellä kuinka hyvää tästä tuli. Pakko oli mennä ostamaan toinen satsi, joka nyt marinoitumassa ja toivottavasti huomenna saan tästä kuvankin.

Emännän kommentit:
Vihdoinkin sain kuvan otettua blogini suosituimpaan reseptiini. Toivottavasti tämä on maistunut kaikille teille, jotka tästä olette saaneet inspiraatin.
Kesällä eräissä juhlissa pääsin haastattelemaan oikein rotiseurs kokkia ja häneltä sain hauskan muistisäännön ulkomaisen lampaa lihan ostoon. 
Lamb = lapsi, eli karitsa ja se jota siis yleensä kannattaa ostaa
Mutton = mutsi, eli lammas.
Tämäkin ruoka on oikeasti tehty karitsan ulkofileestä.

7 kommenttia:

  1. Todella ihanaa lammasta tuli tällä ohjeella, vaikka pippurit jätettiinkin pois. Marinadiliemi käytettiin kastikkeeseen, mistä tuli ihanan yrttisen makuinen. Suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tätä olisi itsekin tarkoitus taas pääsiäisenä tarjota.

      Poista
  2. Vähän ahdistaa kun reseptissä käytetään lihaa. Sopiikohan samat maut sieni-kasvispihviin? Täytyypä koittaa. Yrittäkää olla syömättä kärsimyslihaa.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. No niinhän se on, mutta minulle se on useinmiten tinjami puheessakin.

      Poista
  4. Meillä on muulloinkin kuin pääsiäisenä nautittu lammasta. Viimeksi laitoimme sitä sukulaiseni syntymäpäivän kunniaksi kuluvana vuonna. Sen kanssa oli herneitä ja papuja keitettyinä.

    VastaaPoista
  5. Taas laitoin lammasta (en siis tällä kertaa karitsaa). Superhyvää, etenkin kun käytin oman tilan luomulammasta, josta tiedän, että se vietti hyvän elämän.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!