sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Raparperi-porkkana-kaurapaistos

Raparperien aika on taas tullut! Näin keväällä niistä saakin raikkaan kirpakoita piirakoita ja raparperikiisseliä. Harmi vaan, kun minulla ei enää ole omaa raparperipenkkiä ja olen joutunut ostamaaan tuota herkkua samalla kun toiset vaan antavat raparperipenkkinsä rehottaa käyttämättä tätä kevään maukasta herkkua.

Tämänvuotiseen ensipaistokseen tulee
500g raparperia
1 muhkea porkkana
1-2 dl sokeria
25 g voita tai margariinia
1-1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
125 g voita tai margariinia

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori tarvittaessa ja paloittele raparperit paloiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Voitele piirasvuoka runsaalla rasvalla (25 g) ja sekoita raparperinpalat ja porkkanaraaste ja sokeri piirasvuuan pohjalle. Laita piiravuoka uuniin n. 10-15 minuutiksi.
Valmista muruseos sekoittamalla hiutaleista, jauhosta, sokerista ja rasvasta (100g) murumainen seos. Lisää murutaikina raparperi-porkkanoiden päälle kun niistä alkaa mehu irtoamaan. Paista uunissa n. 30 min kunnes pinta on kauniin ruskea.
Parhaimmillaam hieman jäähtyneenä mutta vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Emännän kommentit:
Porkkana taittaa mukavasti raparperin kirpeyttä ja tuo paistokseen kauniin värin. Yllätyin oikein itsekin kuinka hyvää tästä tuli. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!