2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vettä
3 munaa
1 rkl sokeria
1 1/2 dl maitoa
50 g sulatettua voita
voita paistamiseen
Täytteeseen:
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiinimehua
Liekittämiseen:
1/2 dl Cointreau- tai Grand Marnier -likööriä
noin 1 dl konjakkia
vaniljajäätelöä
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa ensin jauhot ja vesi keskenään. Lisää sen jälkeen keltuaiset, sokeri, maito ja voi taikinaan. Jätä taikina turpoamaan n. tunniksi jääkaappiin.
Vatkaa
sitten valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan varovasti, nyt ei enää saa vatkata.
Kuumenna pannu. Sulata pikku nokare voita pannulla ja paista
hyvin ohuita räiskäleitä. Pinoa räiskäleet, mutta erota ne toisistaan
voi- tai leivinpaperipaloilla, tai kääntele ne valmiiksi neljään osaan. (Tähän asti voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä).
Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon
sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle
jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan tai avaa neljään taytetty kreppi ensimmäisestä taitoksesta ja sivele täytteellä ja taita takasin.
Laita loppu appelsiinivoi pannuun tai
uuninkestävään vuokaan (Huom! Jos liekität pannu ei saa olla teflonpannu) ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele
taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa siten, että ne lämpenevät kunnolla.
Lorauta päälle likööri ja konjakki ja kuumenna
hetken aikaa.
Jos liekität niin: Liikuttele pannua siten, että alkoholi imeytyy tasaisesti. Ota pois liesituulettimen alta, ennen kuin liekki leimahtaa.
Tarjoa jäätelön kanssa.
Emännän kommentit:
Hiukkasen oikasin tuosta reseptistä tuon liekittämisen osalta, enkä kyllä ihan tuota määrää täytettäkään niihin laittanut, rasvan määrä alkoi hirvittämään. Pannulla lämmitettäessä lettuja, lisäsin niihin liköörin sekä vielä jonkin verran appelsiinin mehua. Eikä kerrota miehelle, että unohdin tuon konjakin kokonaan. Hyviä näistä tuli näinkin.
Jos liekität niin: Liikuttele pannua siten, että alkoholi imeytyy tasaisesti. Ota pois liesituulettimen alta, ennen kuin liekki leimahtaa.
Tarjoa jäätelön kanssa.
Emännän kommentit:
Hiukkasen oikasin tuosta reseptistä tuon liekittämisen osalta, enkä kyllä ihan tuota määrää täytettäkään niihin laittanut, rasvan määrä alkoi hirvittämään. Pannulla lämmitettäessä lettuja, lisäsin niihin liköörin sekä vielä jonkin verran appelsiinin mehua. Eikä kerrota miehelle, että unohdin tuon konjakin kokonaan. Hyviä näistä tuli näinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!