lauantai 15. lokakuuta 2011

Crepes Suzette

Crepes Suzette eli appelsiiniohukaiset on pitkään ollut mielitekolistallani, mutta samalla kun ne ovat niiin hyviä ne ovat myös juuri sitä mitä ei saisi syödä. Mutta nyt vihdoin tuli täydellinen tekosyy, täytyhän paistinpannu testata näillä, eikös vaan. Koska pannu on pinnoitettu pannu, en liekittämiseen siinä ryhtynyt, joten Cointreun alkoholi sai ihan vapaasti imeytyä aikuisten lettuihin.


2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vettä
3 munaa
1 rkl sokeria
1 1/2 dl maitoa
50 g sulatettua voita
voita paistamiseen

Täytteeseen:
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiinimehua

Liekittämiseen:
1/2 dl Cointreau- tai Grand Marnier -likööriä
noin 1 dl konjakkia

vaniljajäätelöä

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa ensin jauhot ja vesi keskenään.  Lisää sen jälkeen keltuaiset, sokeri, maito ja voi taikinaan. Jätä taikina turpoamaan n. tunniksi jääkaappiin.
Vatkaa sitten valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan varovasti, nyt ei enää saa vatkata.
Kuumenna pannu. Sulata pikku nokare voita pannulla ja paista hyvin ohuita räiskäleitä. Pinoa räiskäleet, mutta erota ne toisistaan voi- tai leivinpaperipaloilla, tai kääntele ne valmiiksi neljään osaan. (Tähän asti voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä).
Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan tai avaa neljään taytetty kreppi ensimmäisestä taitoksesta ja sivele täytteellä ja taita takasin. 
Laita loppu appelsiinivoi pannuun tai uuninkestävään vuokaan (Huom! Jos liekität pannu ei saa olla teflonpannu) ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa siten, että ne lämpenevät kunnolla.
Lorauta päälle likööri ja konjakki ja kuumenna hetken aikaa.
Jos liekität niin: Liikuttele pannua siten, että alkoholi imeytyy tasaisesti. Ota pois liesituulettimen alta, ennen kuin liekki leimahtaa.

Tarjoa jäätelön kanssa. 

Emännän kommentit:
Hiukkasen oikasin tuosta reseptistä tuon liekittämisen osalta, enkä kyllä ihan tuota määrää täytettäkään niihin laittanut, rasvan määrä alkoi hirvittämään. Pannulla lämmitettäessä lettuja, lisäsin niihin liköörin sekä vielä jonkin verran appelsiinin mehua. Eikä kerrota miehelle, että unohdin tuon konjakin kokonaan.  Hyviä näistä tuli näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!