sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kaura-spelttivuokaleipä

Tämän helpommaksi ei aamiaisleivän leipominen mene, jos vaan aineet löytyy kotoa. Tätähän voisi melkein kutsua terveysvaikutteiseksikin. Itse on tykästynyt tuohon spelttiin ja käytän sitä miellläni leivonnassa.  Tähän versioon tuli käytettyä pähkinöinä joulusta jääneet manteli- ja pähkinäpussin loputkin, ja taas kaapit kiittää.


Kuivat aineet:
2 dl kaurahiutaleita
5 dl spelttijauhoja (puolikarkea)
1 dl pellavansiemeniä
1 dl rusinaa
1 dl pähkinöitä
2 tl ruokasoodaa
n. 1 tl  suolaa

Nesteet:
4 dl piimää (maustamatonta jughurttia)
1 raastettu omena
3 rkl hunajaa

Ja näin helposti edetään:
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää näihin raastettu omena, piimä ja hynaja. Sekoita näistä löysähkö taikina.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Pinnalle voi laittaa pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä tai mysliä.
Paistetaan 175 asteessa (n. 150 kiertoilmassa) reilun tunnin verran.



Emännän kommentit:
Lopputulos on maken suolainen varsin maukas leipä. Tästä tulee minun suosikki, käy muuten hyvin ihan kahvileipänäkin, ilman pääyksiä. Alan jo suunnitella uusia variaatioita. Omenan voisi kokeilla korvata porkkanalla, rusinat vaikka karpalolla, aprikoosi ja viikunatkin voisi sopia. Kävisiköhän pinjan simenetkin pähkinöiden sijaan.
Lisään kommenteja tänne sen mukaan mitä olen kokeillut. Nyt syödään ensin nämä pötkylät.

1 kommentti:

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!