perjantai 3. elokuuta 2012

Sitruksinen mustikkapiirakka

Taitaa olla mustikkapiirakoiden sesonkiaika.  Samalla tietysti kiistellään, tehdäänkö se pulla- vai murotaikinalle? Itse taidan olla enemmän murotaikinan ystävä, mutta kaikki käy ja uusia versioita täytyy toki kokeilla, kuten tämäkin.


Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl polentaa
0,75 dl tomusokeria
1 maustemitta suolaa
125 g voita

Täyte
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raastettua limen kuorta
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl limen mehua
2 rkl kermaa
3 dl mustikoita
2 rkl tomusokeria

Pohja
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20 x20 cm tai 24 cm halkaisijalta oleva kakkuvuoka leivinpaperilla.
Sekoita vehnäjauhot, polenta, tomusokeri, suola ja paloiteltu voi yleiskoneella tai käsin murumaiseksi taikinaksi. Painele takina vuokaan siten, että reuna nousee n. 2 cm ylös. Paista uunissa  n. 20 minuuttia.

Täyte
Vatkaa munat, sokeri vehnäjauho ja sitrusten kuoret vaahdoksi. Lisää vaahtoon sitruunan- ja limenmehu sekä kerma. Kaada täyte lämpimän piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista vielä n. 15 min.
Laita tämän jälkeen uunin grillivastus päälle ja nosta uunin lämpöä. Sekoita mustikat ja tomusokeri ja päällystä torttu mustikoilla. Lämmitä piirakkaa ja mustikoita muutama minuutti grillivastuksen alla.
Anna piirakan jäähtyä kokonaan, ennen kuin nostat sen vuokasta tarjolle  paperin avulla.

Lisäkkeeksi sopii jäätelö, tai vanilja- tai kermavaahto.


Emännän kommentit:
Tässä kannattaa varmaankin noudattaa ohjeen annostelua (niin kuin yleensäkin pitäisi). Minä vaan kun hävikin pelossa ajattelin, että mihinkäs tuon lopun limenmehun tökkään, niin laitoin sen täytteeseen sillä seurauksella, että oma versioni oli enemmänkin limetorttu, jossa mustikka ei maistunut juuri lainkaan.
Pohja oli erilainen, polentajauho teki siitä kauniin värisen, mutta samalla vähän rakeisen oloisen. Mutta maku oli ihan hyvä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!