maanantai 28. tammikuuta 2013

Mangoa limesiirapilla

Vai ovat mango ja avocado nousseet suomalaisten hevi-osastojen suosikeiksi. Varsinkin mango, sillon kun se on kypsä on tosi herkkua, joten ei tuo mikään ihme olekaan. Harmi vaan, että useinmiten pitkän kuljetusmatkan takia mangot on korjattu raakana ja ja kaupassakin ne on usein vielä raakoja. Vaatii jonkin verran hermoa kotona kypsytellä mangoja (kuten avokadojakin) ja osuttaa sopivaksi silloin kun pitäisi päästä niitä tarjoamaan.


Tämän helpon jälkiruuan löysin Antonio Carluccionen Makuja ja musiikkia Italiasta -kirjasta (tuota osso bucoa kirjoistani etsiessä).  Älä käytä säilöttyä mangoa tähän.

2 limeä
100 g sokeria
2 rkl vettä
2 kypsää mangoa (tai 4 hyvin pientä)

Tee limetinkuoren vihreästä osasta ohuen ohuita suikaleita (sitrusraudalla tai kuorimalla ohuelti ja suikaloimalla). Purista limen mehut ja lisää kattilaan tai paistinpannuun sokerin ja vedenkanssa. Keitä siirapiksi. Lisää kuiririmpsut lopuksi siirappiin ja anna jäähtyä.

Kuori mangot ja la leikkaa pitkittäin kiven vierestä, poista litteä kivi. Viipaloi puolikkaat siten, että jäävät hieman kiinni toisesta reunasta ja asettele lautaselle. Lusikoi pinnallae limesiirappia ja kuoririmpsuja.

Emännän kommentit:
Voiko helpommalla päästä jälkiruuasta. Sopi myös mainiosti raskaan osso buco aterian päätteksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!