perjantai 23. elokuuta 2013

Lokavesimaistiaisia

Klassikko kivennäisvesi Ruotsissa on Ramlösa, mutta usein on tarjolla myös uudempaa tulokasta Loka-merkillä. Ensimmäisen kerran kun eteeni tuli Loka-pullo, en oikein voinut hillitä hilpeyttä nimivalinnassa. Ruotsalaiset siis juovat lokavettä, melkein teki mieli pyytää klassikko Ramlösa tilalle, eihän suomalainen juo lokavettä kuin korkeintaan aprillina.



Toinen innostus ruotsalaisilta tuntuu olevan kivennäisvesien maustaminen mitä eriskummallisimmilla mauilla. Tavallisen ja sitruuna maustetun lisäksi löytyy lähes kaikkilla eri hedelmillä tai marjoilla maustetut versiot. Osa on ilmeisesti kausimakuja, joista vain elinvoimaisemmat jatkavat seuraavaan kauteen. Viime kesän mansikka-salmiakkia ei enää näy, hyvä niin, ei sitä juonut kuin maistaminen verran. Tämän kauden uutuuksia ovat Chocolate Shake, Lemon  pie, ja  Straberry ice-cream, jota ei enää ollut telineessä, lliekö ollut niin hyvää, että myynyt loppuu, tuskin.

Näistä maistoimme kuvan versiot. Sitruunapiirakkanmakuisen pystyi juomaan, mutta tuo suklaanmakuinen ei kyllä maistunut meille. Aivan kamalaa! Hyvät kotimaiset valmistajat, älkää seuratko tässä ruotsalaisia. Kyllä perus vichy on parasta. Usch, vieläkin puistattaa tuo suklaavesi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!