sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lounas Hiltonissa!

Ehkä lounas vaatimustemme taso on noussut, kun enää kelpaa vain Hilton Strand ja kalliiksihan tuon uskoisi käyvän, mutta ei nyt sentään.
Harvemmin on tullut yleensäkään lounaspaikkoja mainittua, mutta nyt esittelen uudeksi vakiopaikaksemme muodostuneen Hilton Strandin Bridges ravintolan Deli-lounaan, jonka varsin kohtuullinen hinta jää mukavasti jopa alle lounassetelin katon.
(pahoittelen kuvien laatua, kännykamerani (tai kuvaaja) ei ihan vastaa viimeistä huutoa!)

Salaatti Buffet
Lounas koostuu salaatti buffeesta, jossa vaihtelu ei ole näin talviviikkojen aikana ollut kovin suurta, mutta ainekset ovat olleet aina tuoreita ja raikkaita. Perusvalikoima on koostunut salaattivadista, kirsikkatomaateista, kurkkukuutioista, jokin juusto (feta, raejuusto tai vast) ja mung iduista. Lisäksi raasteena on usein ollut coleslaw, ja sekin ihanasti ei niin majoneesinen, johon yleensä törmäänyt. valikoimassa on myös myös meloni-ananassalatti sekä jokin vaihteleva pasta-, tonnikala- tai papusalaatti. Lisukkeena on tuoretta leipää, krutonkeja ja siemeniä.
Lämpiminä ruokina tarjolla on päivän keitto sekä yksi joko liha- kal-a tai kanapohjainen ruoka lämpimien kasvisten ja peruna/pasta/riiri lisäkkkeen kera.
Ruokajuomaksi jäävesi.
Jälkiruuaksi tarjolla kahvi/tee.

Erityismaininta on sanottava kala-ruuista, ne ovat olleet joka kerta todella herkullisia, kala on ollut juuri oikein kypsennettyä, ei kuivaa vaan herkullisen mehukasta. Sama pätee kana tai kalkkuna ruokiin. Mutta kalat ovat olleet minun ehdottomia suosikkejani.
Keittoja olen harvemmin maistanut (salaattiannokseni koko on sen verran runsas, että jostain on tingittävä), mutta usein miten ovat olleet sakean oloisia, mutta koska en ole maistanut niitä olen jäävi arvioimaan makua ja koostumusta.

Tomaattikeitto ja basilika

Hienostuneeksi paikan tekee toki ympäristö, aurinkoisena päivänä lobbyyn katettu lounastila on valoisa ja avara. Tarjoilijat (usein myös harjoittelijoita) käyvät ripeästi ja huomaamattoman tyylikkäästi hakemassa tyhjentyneet lautaset pöydästä, mikä tuo hienostuneen tunnelman. Ei tarvitse tarjottimia kuskata mihinkään linjastoon.

Joku voisi kritisoida vain yhden pääruuan vaihtoedosta, jälkiruuan puutteella tai ruokajuoma valikoiman suppeudella, mutta minulle tuo riittää mainiosti. Sopiva kevyen toimistotyön lounasvaihtoehto. Lounaan hinta on hyvin suhteessa valikoimaan.  Less is more sanonta pätee tässäkin, mielummin vähän hyvää kuin paljon kaikenlaista, jos laadusta joutuu silloin tinkimään.


Olemme käyneet useinmiten juuri lounasajan alussa, jolloin tilaa on ollut hyvin (kuvaushetkelläkin). Vaihtelevasti paikat ovat täyttyneet enemmän ja vähemmän, kerran lounas oli siirretty läheiseen kabinettiin lobbyyn varatun tilaisuuden vuoksi.

Lounaslista on kirjoitettu kunnon ravintoala menuun muotoon suomeksi ja englanniksi. Joidenkin olen kuullut mainitsevan listan ruokien nimien olevan vieraita (mm. frigadellit  ja veloute). En itsekään kaikkea keittiötermistöä hallitse, mutta kannen avaamalla ja maistamalla se usein miten selviää mitä on tarjolla. Pidän, että lista tuo myös paikan olemusta esiin, varsinkin jos ruuan laatu vastaa nimen hienostuneisuutta. Voihan sitä ajatella, lihapullat ja muussi vai frigadellit ja kermamuhennetut perunat, lähes sama asiahan tuo on ja maistuu varmaan kumpikin. Jälkimmäisen annoksen nimivaihtoehto on kuitenkin sovussa ympäristön mukaan, varsinkin kun hinta ei muutu hienommasta nimestä kalliimmaksi.
Erittäin tervetullut lisä Hakaniemen lounasvalikoimaan, tuhtimpaa ja tavallisempaa haluaville löytyy lähistöltä muitakin vaihtoehtoja. Itse pidän paikan tunnelmasta ja raikkaudesta, mutta nämähän ovat maku asioita. Toivon paikalle hyvää menestystä jatkossakin ja pitäkää laatu kohdallaan!

Delin lounas lista löytyy täältä: BridgesEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!