maanantai 13. lokakuuta 2014

Broilerin jauhelihapullat

Haluaisin aina säilyttää varsinaisen raaka-aineen maun, mutta silti tehdä hyvän makuista. Broilerin jauheliha on maultaan niin mieto, että itselläni on ollut haasteita onnistua saamaan siitä maukkaista pyöryköitä. Usein reseptit sisältävät curryä ja paprikaa (niin kuin 70-luvulta lähtien grillattua broileria on maustettu), mutta olen vähän kyllästynyt tuohon yhdistelmään. Näihin pulliin maku tulee keitinliemestä, jossa tähtianista.

Keitetyt broileripullat ovat itsellään aika valjun näköisiä
400 g broilerin jauhelihaa
1 dl ruokakermaa
1 muna
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 dl korppujauhoja
2 kevätsipulin vartta
valkopippuria, suolaa

Keittoliemi
1,5 l vettä
2 kanaliemikuutiota
2 tähtianista

Vatkaa kerma, muna, mausteet ja korppujauhot keskenään. Anna turvota hetki. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Lisää korppujauho seokseen sipuli ja broilerin jauheliha.
Pyörittele massasta kostutetuin käsin (vesi tai öljy) pieniä pyöryköitä.

Kiehauta keittoliemi ja anna sen hautua ja maustua n. 10-15 min, ennen kuin pudottelet varovasti pyörykät liemeen kiehumaan. Keitä pyörykät poreillen kypsiksi (nousevat kivasti pintaan, kun ovat kypsiä. (Itse jätin vielä hetkeksi hautumaan liemeen, ennen kuin nostin tarjolle)

Emännän kommentit:
No ei ollut vaikea tämäkään ohje. Olenkohan minä laiskimus, kun innostun aina tällaisista suitsait tehtävistä resepteistä.
Tämä oli näppärä tehdä isommallekin joukolle, koska pullat pystyi pyörittelemään jonkin verran etukäteen valmiiksi jääkaappiin maustumaan ja keittää juuri kun niitä tarvitaan.
Ainoa huonopuoli on tuo varsin valju väri, eivät samallalailla innosta syömään, kuin jos pinta olisi paistettu kauniin väriseksi.

Näille en tehnyt erillistä kastiketta, koska tulivat tarjolle muiden pullien kera. Lisukkeena oli erilaisia dippikastikkeita ja salaattia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!