keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Varastetut suudelmat

Tarpeeksi hassu annoksen nimi saa joskus kiinnostuksen heräämään, kuten tällä kertaa tämä, ja onhan tuo nyt niin hempeä. Oikeasti tuo oli kyllä "Stulna kyssar" ICA:n viikkolehdessä.  Ruotsalaisilla oli meneillään mitä ilmeisemmin kasvisviikko, sillä lähes koko kaupasta mukaan nappaamani lehdykkä oli vihannesten ja hedelmien ympärille koottuja annoksia.


Nämä suudelmat sisältävät:

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400g keitettyjä kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
200g tuoretta pinaattia
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 rkl pestoa
suola ja pippuri
2 isoa /4 pienempää suippopaprikaa
pastakastiketta (valmista purkkitavaraa tai itse keitettyä MUTTI-kastiketta)
juustoa

Laita uuni lämpiämään 200 astetta.
Valmista pinaattitäyte:
Kuori ja paloittele sipulit, huuhdo kikherneet (jos purkista, muutoin keitä ne aiemmin paketin ohjeen mukaan). Huuhtele pinaatit.
Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää pinaatit ja anna niiden pehmetä. Kaada mahdollinen ylimääräinen neste pois pannulta. Lisää seokseen viinietikka, pesto ja kikherneet.

Halkaise/tai avaa paprikat ja poista niistä siemenet. Täytä paprikat pinaattitäytteellä. Laita uunivuokan pohjalle pastakastiketta ja nosta täytetyt paprikat kastikkeen päälle. Nosta jonkinverran pastakastiketta myös paprikoiden päälle. Lisää halutessasi juustoraastetta.
Paistetaan uunissa n. puolituntia.

Emännän kommentit:
Melkein seuraavaksi paras "suudelma" mieheni ensisuudelman jälkeen!

Pastakastikkeena minulla oli "melkein-MUTTIkastike", yhtä hartaudella keitetty, mutta sipulia oli puolet enemmän (2 isoa)  verkossa kiertävään reseptiin verrattuna. Vastaavasti täytteestä jätin sipulin pois ja kun jääkaapissa oli "jämämaissia" niin käytin sen pois täytteessä. Päällä minulla oli juustoraastetta (kun oli avattu pussi kaapissa), mutta ohjeen mukaan sen voisi korvata tarjolle tuotaessa esim. pecorino lastuilla.

Tänne ne pinaatit käytettiin, kun töissä ihmettelivät vihreitä ostoksiani. Ja vaikka nimi kuulostaa makealta, niin se ei ole jälkiruoka, vaikka pitkään haudutettu pastakastike ja makeat paprikat tekevät tästä kyllä makean.
Olen näköjään viime aikoina tehnyt enemmänkin täytettyja juttuja, mutta pitkästä aikaa oikein innostuin ja halusin jakaa tämän reseptin oitis lukijoideni kesken, olkaa hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!