lauantai 5. joulukuuta 2009

Sahramipäärynät

5 päärynää
3 dl valkoviiniä
5 dl vettä
1 dl sokeria
2-3 tähtianista
kanelitanko
sahramia
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vesi, viini ja mausteet kuumennetaan. Lisätään kuoritut päärynät ja annetaan hiljalleen hautua (n. 20 min)kunnes päärynät kypsiä.
Jäähdytetään ja annetaan maustua liemessä seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä puolita päärynät ja poista lusikalla siemenkota. Keitä liemi kokoon, siirapiksi. Tarjoa päärynät liemisiirapin ja vaniljakastikeen tai jäätelön kanssa.


Oma kommentti: Oli tosi hyvää, ronkeli isänikin olisi halunnut lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!