sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Linssi-kikhernepata

Meillä tätä pataa kutsutaan kotoisasti "mössöksi". Pata käy mainiosti sinällään syötäväksi mutta toimii lisäkkeenä esim. broilerin fileen tai porsaankyljysten kanssa.

Linssi-kikhernepata, lisäkkeenä broilerinfile ja salaatti

4 porkkanaa
2-3 sipulia
1 rkl oliiviöljyä
chiliä
n. 1 dl kikherneitä (liotettu ja keitetty)
n. 2 dl punaisia linssejä (huuhdeltu)
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio (tai kasvisliemi)
ripaus sokeria
mustapippuria

Kuori porkkanat ja sipulit ja paloittele ne ronskeiksi paloiksi. Kuullota vihannekset pannulla öljyssä chilin kanssa ja sen jälkeen siirrä uunivuokaan. Lisää vuokaan kikherneet ja huuhdellut linssit.

Kaada tomaattimurska pannulle ja lisää  n. 1- 2 dl vettä sekä liemikuutio, sokeri ja mausta pippurilla. Keitä kastiketta muutama minuutti. Kaada kastike uunivuokaan (lisää tarvittaessa vettä, että kasvikset peittyvät, mutta älä liikaa, ettei lopputuloksesta tule vetistä). Hauduta 200C uunissa n. 45 min, kunnes porkkanat tuntuvat pehmeiltä.

Kikherneiden käsittely: 
Kikherneet täytyy liottaa ja keittää ennen valmistusta, toki niitä voi ostaa valmiiksi suolaliemeen kypsennettyinä, mutta niiden valmistaminen on helppoa kotioloissakin ja loput voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Liota kikherneet aluksi yön yli runsaassa vedessä. Vaihda tuore vesi ja keitä liotettuja kikherneitä vielä n. tunti. Kypsennetyt kikherneet voi pakastaa ja ottaa esim. pataan suoraan sulattamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!