maanantai 27. joulukuuta 2010

Kötbullekorv - kyllä - "lihapullamakkara"

No nyt ne ruotsalaiset on tuotteen keksineet, Köttbullekorv, ihan oikein, "lihapullamakkara". Tätähän oli ihan pakko kokeilla!

Ruotsissa on "Mammas köttbullar"  käsite ja ei liene turistikohdetta josta ei löytyisi Swedish meatbollseja ja onhan lihapullat olleet raskaansarjan maailmanmestaruudenkin takana. Lihapullat kuuluvat myös olennaisena osana ruotsalaiseen joulupöytään (prissimakkaroiden ja janssoninkiusauksen kanssa).

HK:n ruotsalaisosa Scan on tuonut syksyllä markkinoille lihapullamakkaran. Scanin web-sivun mukaan se on keitetty metvursti, johon lisätty kokonaisia lihapullia ja tämän jälkeen viipaloitu. Pakkaus on 65 g/ n. 9 viipaletta, joten sopii siis hyvin maisteluun. Maultaan siitä voi jonkin verran löytää meillä olevaa balkkaninmakkaraa ja tietysti lihapullaa - se ihan oikeasti maistuu lihapullalle. On kuitenkin aika suolainen ollakseen suunnattu mm. lapsille.


Mielenkiintoinen tuttavuus, positiivisena voi todeta pakkauskoon ja on tuo sentään parempaa kuin moni muu sikäläinen "makkaratuote", jotka minulle maistuvat hapahkoilta. Ei tuosta kuitenkaan meidän suosikkia tule, niin kuin jo markkinoilta poistunut Banaani-Kallen kaviaari oli. Harmi, että sitä ei enää saa, se oli oikeasti ihan hyvää, vaikka kummalliselta kuullostikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!