lauantai 16. tammikuuta 2016

Punamunat

Voiko kananmunat kypsentää uunissa? En tiedä, mutta tämän ohjeen innoittajana oli ennen kaikkea kaunis kuva, mutta kun luin ohjetta, niin munien kettämisen sijaan vaihtoehdoksi kerrottiin niiden kypsentämisen uunissa. En kokeillut, ehkä pitäisi? Näiden munien valmistusmenetelmä kokeiluun minulle riitti niiden pikkelöinti, kyllä minä teemunista olen kuullut puhuttavan, mutta että etikkaliemessä, pitihän tämäkin kokeilla, ainakin jo tuon värin takia.


1/2 l vettä
2,5 dl etikkaa (10%)
3 pientä punajuurta (kuorittu ja viipaloitu)
1 pieni sipuli (salotti- tai puna)
2 tl sokeria
1 laakerinlehti
1 tl fenkkolin siemeniä
1 tl suolaa
6 kovaksi keitettyä kananmunaa, kuorittuna

Yhdistä kaikki ainekset kananmunia lukuunottamatta kattilassa ja kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi.
Lisää keitetyt, kuoritut munat liemeen ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin verran.
Poista munat liemestä, kuivaa ja halkase varovasti. Poista keltuaiset. Sekoita keltuaisiin halutessasi esim. majoneesia (2tl) ja dijonia (2tl) sekä hieman fenkolin siemeniä ja pursota takaisin kokoihin. Koristele esim. tinjamin oksalla ja siemenillä. 

Emännän kommentit:
Hauskan näköisiä, mutta muuten ei mitenkään erikoisen maksuisia. Voisin valmistaa uudelleen juuri ulkonäön takia, mutta minulle kyllä maistuu ihan tavalliset kanamunat paremmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!