maanantai 23. toukokuuta 2011

Siemenleipä

Tämän varsin makoisan ja helpon leipäreseptin alkukoti on  karppaajien resepteistä (karppaus.info) Karppaaja tai ei, mutta olen käyttänyt tätä reseptiä pohjana  mm. gluteinittomaan leipään tarvittaessa. Ohjeen määrät on vähän silleen noin mittoja, pohjana on kuitenkin rahkan ja kananmunan massa,  johon sitten lisätään jyviä ja jauhoja vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy. Taikinan kuuluu olla löysä.


4 munaa
vajaa purkki rahkaa (tai paksua jogurttia)
2 tl leivinjauhetta (ei pakollinen)
n. 3-4 dl siemeniä, jauheita, jauhoja (esim. auringinkukansiemeniä, pellavansiemeniä tai -rouhetta, seesaminsiemeniä, jauhettua pähkinää/mantelia, tattarijauhoja) mieleisessäsi suhteessa.
tilkka oliiviöljyä
tilkka vettä
1 tl suolaa tai maun mukaan.

Sekoita munat ja rahka/jogurtti tasaiseksi. Lisää massaan jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi levyksi.
Paista  n. 200 asteisessa uunissa kypsäksi n. 20-40 min.

Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi.

Emännän kommentit:
Kaikki kenelle tätä leipää olen tarjonnut ovat pitäneet tästä. Ainoa huono puoli on, että tätä tulee syötyä aina liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!