tiistai 26. heinäkuuta 2011

Karpalo-suklaa semifreddo

Kesäkuumalla on joskus vaikea saada jäätelöä kotiin asti sulamatta matkalla vaikka sen kylmäkassiinkin pakkaisi. Tämä semifreddo voi joskus pelastaa tilanteen, vaniljakastike ja rahka tulevat hivenen pidemmän matkan kaupasta kotiin kuumallakin menemättä pahaksi.


1 prk Vanhanajan vaniljakastiketta
2 prk vaniljalla maustettua rahkaa
1/2 ps taloussuklaamurskaa
1 dl kuivattuja karpaloita

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää siihen rahka ja mausteet. Pakasta max. 4h kelmulla vuoratussa vuokassa.
Kumoa tarjoululautaselle, poista kelmu ja koristele.

Semifreddon ei tule jäätyä täysin, vaan se on parhaimmillaan nimensä mukaisesti puoliksi jäätyneenä.

Tämä ohje on muotoiltu Valion Kuningatar-semifreddo reseptistä.



Emännän kommentit:
Olen ostanut kevään Hulluilta päiviltä tuon taloussuklaa murskan, kun oli olevinaan halpaa. Tätä tehdessä ajattelin sen nyt poiskäyttää, kun ei ole aiemmin kulunut. Mietimpä vaan, että voiko olla uusavuttomampaa tuotetta, enkös minä nyt saisi ihan itsekin suklaalevystä rouhittua. Mutta positiivisena tietysti voi pitää sen, että murrskaa ei ole tullut näköjään niin helposti syötyä suklaanhimoon, kuin levy olisi mennyt ja saahan Fazer  näin hyödynnettyä hukkalevyt. Noh, eipäs olla nirsoja.
Mutta itse semifreddoon, eihän tämä nyt ihan jäätelöa ole, mutta varsin mukiinmenevä korvike jos ei omista jäätelökonetta. Eikä ole vaikea tehdä, ainoastaa ajoitus on tärkeä. Kovin paljoa enempää kuin tuo 4 h ei kannata pakastaa, jos haluaa säilyttää rakenteen tuona puolijäätyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!