tiistai 26. heinäkuuta 2011

Muna leivässä, kana pulassa

Haaste, mitä tehdä isosta määrästä kananmunia!
Meillä kävi nimittäin kukko munimassa aikamoisen satsin kananmunia ja nyt sitten pitäsi "kanan" onnistua ne hyödyntämään ruuaksi kohtuullisesti kohottamatta kuitenkaan kolesterolia liikaa. Munakas erilaisin täyttein, munakasrulla, munakokkeli, paistettu kananmuna, keitetty muna,  nämä on jo nähty. Haku "6 kanamunaa" tuottaa täytekakkupohjia, mutta leipominen ei nyt innosta, ellei sitä voi tehdä lämmittämättä uunilla koko asuntoa. Vinkkejä otetaan kiitollisuudella nopeasti vastaan.


Tässä kuitenkin yksi tekele omasta päästä. Olisin halunnut meinaan paistaa sellaisen kauniin pyöreän kanamunan niinkuin lettupannulla tulee, mutta eipäs ole lettupannua (tai on mutta vähäisen tarpeen johdosta hankalassa paikassa kaivaa esiin, laiskuus iski).

Hätä keinot keksii, otin muotilla pyöreän reiän paahtoleipään ja paistetaan se muna suoraan tähän syntyneeseen reikään.
Mausteena suola ja pippuri.

Tässä versiossa en paistanut kuin yhdeltä puolelta ja sain keltuaisen näin jäämään ihanasti valuvaksi, mutta voihan tuon kääntää ja paistaa molemmin puolinkin. Ja reikäkin tietysti mukaan annokseen.

Loistava aamupalaleipä taikka väli- tai iltapala.

2 kommenttia:

  1. Vanha juttu! Näitä on monissa blogeissa tehty jo monta vuotta sitten.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, mutta jutun juju onkin enempi, että mitä teen noista kolmesta tiusta munia.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!