Täytetty tomaatti
isoja tomaatteja
juustoraastetta
rucolaa tai persiljaa
kananmunia (sama määrä kuin tomaatteja)
ripaus suolaa ja valkopippuria
Laita tomaatin pohjalle hieman joko rucolaa, persiljaa tms. ja juustoraastetta.
Riko yksi kananmuna tomaatin sisään.
Lisää ripaus suolaa ja valkopippuria ja "hattu" päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Täytetty herkkusieni
isoja herkkusieniä
aurajuustoa tai vast.
pekonia
Puhdista herkkusienien pinta roskista pyyhkimällä. Irroita kannat. Laita juusto lakin koloon ja kiepauta ympärille 1-2 pekonisiivua. Kiinnitä esim. kostutetuilla coktailtikulla. Asettele uunipannulle tai grilliin siten, että lakin kolo on ylöspäin. Paista uunissa 200 C tai grillaa pekoni kypsäksi (uunissa n. puolisen tuntia)
Täytetty paprika
paprikoita
speltti helmiä
jauhelihaa
sipulia
herkkusienien jalkoja
tomaatin sisukset
yrttejä (yrttisekoitusta)
suola ja pippuri
juustoraastetta
Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan (n. 20 min).
Paista sipulikuutiot ja paloitellut herkkusienen jalat pannulla. Paista jauheliha. Lisää sipuli ja sienet, sekä tomaatin sisuksia sen verran, että saat sakean kastikkeen. Lisää lopuksi spelttihelmet ja mausta.
Täytä paprikat seoksella ja päälle hiukan juustoraastetta.
Paistetaan 200 C uunissa noin puolisen tuntia.
Emännän kommentit:
Ruokailijoille tehdyn gallupin mukaan paras oli tuo herkkusieni klassikko, tomaatti oli miedoin maultaan ja siten jäi vähän muiden varjoon. Mutta kokeilla piti, kun on edelleen tuo munankulutuksen haaste päällä.
Jos paprikan täytettä jää, se sopii mainiosti syödä seuraavana päivänä risoton tapaan. Että nuo spelttihelmet on hyviä, meillä tykätään niistä kovin.
Herkullinen trio. Noihin tomaatti-munaversioihin olen laittanut auraa sekaan ja meillä niistä kyllä tykättiin...pitäskin taas tehä.
VastaaPoista