torstai 4. elokuuta 2011

Täytetty trio: paprika, tomaatti ja herkkusieni

Helenan päivänä oli tarjolla erilaisia täytettyjä kasviksia, nythän taitaa olla niiden sesonkiaika. Jokainen näistä sopii yksittäisenäkin ruokalajina tarjolle, mutta kun makuja ja rajoitteita on niin moneksi, niin teimpä tällä kertaa meille samalla muutamia vaihtoehtoja. Ja pienellä suunnittelulla huomasinkin, että tällä lailla sai kaikki poistetut osatkin kivasti hyödynnetty. Pitää olla nuuka keittiössä ja ei saa heittää käyttökelpoista suotta pois.



Täytetty tomaatti

isoja  tomaatteja
juustoraastetta
rucolaa tai persiljaa
kananmunia (sama määrä kuin tomaatteja)
ripaus suolaa ja valkopippuria
    Leikkaa isosta tomaatista "hattu" pois ja koverra tomaatti lusikalla tyhjäksi.
    Laita tomaatin pohjalle hieman joko rucolaa, persiljaa tms. ja juustoraastetta.
    Riko yksi kananmuna tomaatin sisään.
    Lisää ripaus suolaa ja valkopippuria ja "hattu" päälle.
    Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.



    Täytetty herkkusieni

    isoja herkkusieniä
    aurajuustoa tai vast.
    pekonia

    Puhdista herkkusienien pinta roskista pyyhkimällä. Irroita kannat. Laita juusto lakin koloon ja kiepauta ympärille 1-2 pekonisiivua. Kiinnitä esim. kostutetuilla coktailtikulla. Asettele uunipannulle tai grilliin siten, että lakin kolo on ylöspäin. Paista uunissa 200 C tai grillaa pekoni kypsäksi (uunissa n. puolisen tuntia)



    Täytetty paprika 

    paprikoita
    speltti helmiä
    jauhelihaa
    sipulia
    herkkusienien jalkoja
    tomaatin sisukset
    yrttejä (yrttisekoitusta)
    suola ja pippuri
    juustoraastetta

    Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan (n. 20 min).
    Paista sipulikuutiot ja paloitellut herkkusienen jalat pannulla. Paista jauheliha. Lisää sipuli ja sienet, sekä tomaatin sisuksia sen verran, että saat sakean kastikkeen. Lisää lopuksi spelttihelmet ja mausta.
    Täytä paprikat seoksella ja päälle hiukan juustoraastetta.
    Paistetaan 200 C uunissa noin puolisen tuntia.

    Emännän kommentit:
    Ruokailijoille tehdyn gallupin mukaan paras oli tuo herkkusieni klassikko, tomaatti oli miedoin maultaan ja siten jäi vähän muiden varjoon. Mutta kokeilla piti, kun on edelleen tuo munankulutuksen haaste päällä.
    Jos paprikan täytettä jää, se sopii mainiosti syödä seuraavana päivänä risoton tapaan. Että nuo spelttihelmet on hyviä, meillä tykätään niistä kovin.

    1 kommentti:

    1. Herkullinen trio. Noihin tomaatti-munaversioihin olen laittanut auraa sekaan ja meillä niistä kyllä tykättiin...pitäskin taas tehä.

      VastaaPoista

    Kiitos jo etukäteen palautteestasi!