sunnuntai 21. elokuuta 2011

Cazpacho shotit

Cazpacho mielletään kesäruuaksi ja erityisesti helteellä nautittavaksi mihin se toki onkin mitä mainionta, mutta kuka estää sen valmistamista myös muuna aikana. Tämä sopii myös mainiosti noutopöytään tai alkukeitoksi. 

Cazpacho shotit
(4-5 pientä annosta)

1/2 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
1 punaista paprikaa
1/4 kurkkua (oli 1 avomaankurkku ilman siemeniä)
2 vehnäpaahtoleipäviipaletta (paahdettuna)
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
rouhaisu myllystä mustapippuria
(2 dl vettä)

Puhdista ja paloittele kasvikset ja paahda leivät. (Nämä voi tehdä esivalmisteluna valmiiksi kulhoon/kannuun ennen vieraiden tuloa).

Laita paloitelut vihannekset monitoimikoneeseen/blenderiin ja lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Laita tarjolle shotti-laseihin tai johonkin muihin pienehköihin laseihin.

Emännän kommentit:
Jestas, nyt onnistui! Shotti oli niin raikas ja tällä kertaa valkosipulin määrä ei hallinnut makua. Nyt oikeasti harmitti, että tätä tuli tehtyä vain annos per vieras, tätä olisi syönyt kyllä kevyesti toisenkin shotin.
Pahoittelut, että kuva ei anna ihan oikeutta,  mutta voinut enää odotuttaa vieraita sillä, että saisin blogia varten paremman kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!