Oli ihan pakko kokeilla tämä herkku, koska kaikkia tarvittavia ainesosia löytyi kotoa juuri silloin kun mieli ryhtyi kaipaamaan jälkiruokaa. Kaappiin ei koskaan pitäisi ostaa mitään pahanpäivän varalle, tähän meni leipomiseen tarkoitettu suklaalevy ja kanasopan kookosmaito ja chili, mutta tuli sentään keitto.
200 g tummaa suklaata
1 tlk kookosmaitoa
(tai 2 dl kookoskermaa + 2 dl vettä)
1 punainen chili
2 rkl voita
2 rkl sokeria
Paloittele tumma suklaa kattilaan. Mittaa joukkoon kookosmaito.
Halkaise chili, poista siemenet ja ylimääräiset valkoiset kalvot
Kuumenna suklaakookosseos. Kun suklaapalat ovat sulaneet, lisää chilipalko. Keitä seosta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Poista chili. Lisää joukkoon voi ja sokeri.
Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Emännän kommentit:
Onneksi alle oli syöty vain "kevyt" alkuruokakeitto. Sen verran hyvää tämä oli, että ihan sivistynyt annos ei meinannut riittää, vaan keittoa oli vähän santsattava.
Kuvakin jäi vähän vaatimattomaksi, mutta kun ei malttanut odotta ja kuvata rauhassa.
Paremman kuvan löydätte ehkä minua innoittaneesta reseptistä: Kodinkuvalehti 21/2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!