torstai 23. helmikuuta 2012

Pappilan hätävara

Taas tuli mieleen yksi vanhan ajan jälkiruoka tai kahvin kera tarjottava herkku, pappilan hätävara. Meillä tällaista keksien pohjalle rakennettavaa annosta on kuitenkin hankala tehdä noin niinkuin hätävaraksi, koska allekirjoittanut keksihiiri kyllä pitää huolen, että keksejä tai kuivahtanutta kakkua ei jää lojumaan kaappeihin. Joten tätä varten on meillä kyllä ihan vartavasten hankittava raaka-aineet, toisin kuin reseptin alkuperäisen idean mukaan ilmeisesti olisi tarkoitus. Tämähän on nimensäkin mukaan ollut tälläinen "man tar, vad man har" herkku.



Tätä varten hankittiin ihan peruskeksejä, marie ja digestive ja yksi torttupohja.
Lisäksi tarvitaan
hilloa (mansikka tai puolukka)
Kermavaahtoa tai vaahtoavaa vaniljakastiketta


Annoksen kokominen voidaan tehdä suoraan korkeisiin annosmaljoihin tai isompaan tarjoiluastiaan. Itse laitoin paloitellut kakkupalat pohjalle, kostutin niitä tilkalla vedellä laimennettua Quantroa (muukin alkoholi käy). Päälle kerros kermavaahtoa ja hillonokareita. Joukkoon murustetaan keksejä ja taas kermavaahtoa ja hilloa. Näin jatketaan ainesten määrän mukaan. Pikkasen aikaa voi antaa levätä ennen tarjoilua. Keksit ei saa kuitenkaan vettyä kokonaan, vaan niiden pitää olla syödessä vielä rapeita.



Emännän kommentit:

Kermavaahtoa tähän saisi kulumaan kyllä paljon, mutta itse yritin vähän pihtailla sen kanssa, kun tämä oli tulossa vain omalle väelle.
Variaatioitahan tästä voi tehdä mielensä mukaan. Keksien ja kakkujen lisäksi myös pullaviipaleet käyvät. Hillon voi korvata marjoilla tai puolukkasurvoksella ja kermavaahtoon voi lisätä rahkaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!