perjantai 4. toukokuuta 2012

Aaah parsaa!!

Yksi kevään kohokohdista on itse kevään lisäksi ilman muuta parsa. Parsalle sopii varsin yksinkertainenkin valmistus tapa, ja aina se on parhaimmillaan (jos vaan ei kypsennä liikaa). Keitä tai grillaa, salaatissa tai kastikkeen kera, ja sopankin saa aikaiseksi.


Piparipullan blogi osui tuossa männä viikolla silmiini ja kiitos tästä aivan ihanasta ja miten maukkaasta yksinkertaisesta italialaisesta ohjeesta. Oi oi, kyllä jaksan vaan kadehtia teitä italialaiset, siellä kun osatte tehdä taivaallista ruokaa yksinkertaisesti, ilman mitään kommervenkkejä.

Tämän lounas ateria valmistamiseen tarvittiin kahdelle
puntti vihreitä parsoja
pari kananmunaa
muutama siilu ilmakuivattua kinkkua
suolaa ja pippuria

Parsoista poikkastiin kova kanta pois ja  kuorittiin ohuelti. Tällä kertaa paistoin parsoja ihan voissa pannulla, koska leipomisesta oli jäänyt yli sulatettua voita kippoon (HUOM! Hävikistä herkuksi teema). Oliiviöljyähän tähän olisi kuulunut käyttää. Tämän jälkeen samoilla voilla paistui kananmunatkin. Ja siinä se.
Asetellaan lautaselle ja pyöräytetään hieman pippuria ja suolaa päälle ja herkku on valmis. Muutama parmesaani rouhaisu mukaan ei olisi pahaksi, mutta ei osunut kaapista käteen ja unohtui siksi tästä annoksesta.

Emännän kommentit:
Vielä kerran kiitokset Piparipullalle, saimme uuden kevään suosikki ruuan. Paljon ei helpommalla saa esim.työpäivän jälkeen ruokanautintoa.
Kananmunan keltuainen kannattaa jättää valuvaksi, tulee hyvä kastike. 
Lisäsin tuohon alkuperäiseen reseptiin muutamam kinkkusiilun, ihan vaan miesväelle mieliksi, kun aina tuppaavat tykkäämään, jos annoksessa on jotain "substanssia" mukana.





1 kommentti:

  1. Moi!
    Tulin katsomaan sinun parsaa italialaisittain :D
    Hyvin se onnistui!
    Kiitos kommentistasti, hienoa että tykkäsit tästä reseptistä.
    Sinulla on kiva blogi, linkitetäänkö blogit ristiin?

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!