Näitä tuli poimittua sen verran, että nyt saimme nokkoslettuja ja pakkaseen meni samanmoinen satsi. Katsotaan sitten mitä niistä tulee.
n. 1 dl nokkosia (ryöpättynä)
4 munaa
0,5 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttimannaa (täysjyvä)
suolaa
sokeria
Poimi nuoria nokkosia ja irroita nistä lehdet. Huuhdo lehdet huolellisesti ja käytä minuutin verran kiehuvassa vedessä kiehahtamassa ja pehmenemässä (ja kutistumassa). Valuta vesi pois ja purista kuivaksi. Hakkaa pieneksi silpuksi.
Tee lettutaikina normaalistai. Lisää nokkoshakkelus joukoon. Anna taikinan turvota n. puoli tuntia ennen kuin paistat isoja tai pieniä lettuja.
Täytteenä ja lisukkeena näille tarjosin valittavaksi maun mukaan kanttarellimuhennosta ja palvikinkusta tehtyä paksua soosia (sipattin tyyppinen). Tarjolla oli myös puolukahilloa (tai sokeroitua puolukkaa).
Emännän kommentit
Onkohan makuaistini jotenkin vajaa, koska en juurikaan maistanut näissä tavallisiin lettuihin eroa, (en kyllä myöskään maista pinaattiakaan pinaattiletuissa). Mutta hyviähän nämä olivat. Kyllä näitä tekisi jos ei tarvitsisi tuota paistamista, suunnittelin jopa tekeväni pannukkua, mutta kun olin lättyjä luvannut, niin niitä tuli.
Ja sitten niille ennakkoluuloisille, nokkonen ei polta kurkussa syödessä, kuten ei hanskat kädessä niiden käsittelykään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!