lauantai 2. kesäkuuta 2012

Raparperikuppikakku marsipaanisydämellä

Näiden makeiden herkkujen leipomista olenkin jo tovin odottanut,  raparperi kun on niin hyvää näin alkukesästä. Mutta kun ikänsä on tottunut vain hakemaan raparperit suoraan pihan perältä penkistä, niin edelleen minulla on ongelmia niiden ostamisen kanssa. Onneksi minulla on kuitenkin ihana ystävä, joka muistaa minua kukkakimpun sijaan raparperikimpulla. Kiitos hänelle!



75 g voita
1 dl maitoa
200 g raparperia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
Täyte:
100g mantelimassaa
25 g voita
1/2 tl kardemummaa
(Valmista kuorrutetta)

Sulata voi, lisää maito, ja anna hieman jäähtyä. Puhdista ja paloittele raparperit n. sentin kokoisiin paloihin. Sekoita rapaprperinpalat, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon voi-maito ja jauho-rapareri seokset. Jaa taikina n. 12 normaalikokoiseen muffinivuokaan.
Täyte: Sulata voi ja sekoita siihen mantelimassa ja kardemummaa.jaa massa muffinien määrän mukaisiksi paloiksi. Paina täytepallo jokaisen muffinin keskelle.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-25 min. Anna jäähtyä.
Pursota hautessasi päälle kuorrute.

Emännän kommentit
Tässä tuli yhdisteltyä kokeiluja ehkä jo liikaakin, koska tuo kuorrute taisi olla hieman överiä.  Näistä tuli kyllä hyviä, mutta aika makeita kuorrutettuna. Onneksi kuorrutteen voi jättää helposti pois, jolloin mantelimassan makeus on juuri sopivaa tuohon raparperin kirpeyteen. 
Miksi sitten kuorrutin, no kun olin joku aika sitten ostanut tuollaisen valmiin vaniljan makuisen kuppikakkukuorrutteen ja piti päästä sitä kokeilemaan. Ihan hauska tuote, pussin suu vaan leikataan halutun viivan mukaan ja ei kun pursottamaan. Mutta aika makeaa tuo oli.

No tuli minulle mokakin noiden kakkusten teossa, maitoa lorahti tuplasatsi. Suosittelen lukemaan ohjetta, eikä vaan muistelemaan kakkosia ja ykkösiä. Paikkasin lisäämällä reilun puolidesiä jauhoja. Niin ja eihän minulla ollut kuin noita isoja muffinivuokia, joten satsista tuli 8 kpl ( normaalikokoisia tulisi se 12 ohjeen mukaan). Pienempi koko sopisi näihin paremmin.

1 kommentti:

  1. Hmm..raparperia, mantelimassaa ja kardemummaa, tässähän on mukavia makuja yhdistetty.
    hihih, minulla on tuo sama "neuroosi", että sitä raparperiä ei voi kaupasta ostaa, vaikka omat taimet on vielä niin pieniä,ettei niistä vielä oikein satoa tule.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!