maanantai 9. heinäkuuta 2012

Anderssin mansikkamaito

Mansikoista voi nauttia monella tapaa, mutta tässä ainakin minulle uusi yhdistelmä, mansikkamaito näkkileivällä.
Suomessa kuin Ruotsissa mansikoihin suhtaudutaan samalla tunteella ja nautinnolla, lienevät  kesän toivotuimpia herkkuja kummassakin maassa. Ihan en ole varma tästä ruotsalaisen sukulaisemme "lapsuuden herkusta", että onko tämä jossain päin Ruotsia ihan perinneruokaa, mutta sen verran erikoiselta yhdistelmältä tämä kuulosti, että heti pisti minut kiinnostumaan ja kokeilemaan.



mansikoita
sokeria
maitoa
näkkileipää murustettuna

Paloittele mansikat, ripottele hiemman sokeria päälle. Riko käsissä näkkileipäpala murusiksi mansikoiden päälle ja lisää joukkoon tilkka maitoa.

Emännän kommentit:
Hmmm.. Olen oppinut, että ruotsalaiset pitävät näkkileivästä, Kallen kaviaarista, puolukkahillosta ja mamman lihapullista. Ja kyllä noita tykötarpeita moneen ruokaan siellä yhdistetäänkin. Mutta, että mansikoita ja näkkileipää? Mutta oikeesti, tämä oli tosi hyvää.

Tack för tipset Anders, det var jätte gott!


Näkkileiväksi valitsin tässä nimen omaan ruotsalaisen näkkärin, mutta perinteinen meidän koulunäkkimme sopii myös mainiosti tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!