keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Melonisalaatti

Raikasta virkistystä kesäkuumalle saa mukavasti meloneista!
Osuin paikkaan, jossa oli niin kauniisti esillä useampaankin erilaista melonia, että en voinut vastustaa kiusausta niiden hankkimiseen. Tutun keltaisen hunajamelonin lisäksi oli tarjolla mm. oranssia Cantaloupemelonia ja tumman vihreän kuoren alla hunajaisen makea Piel de Sapo melonia. Kooltaan kukin oli sellaisia vajaan kilon pötiköitä, eli varsin söpöjä palloja.


erilaisia meloneja
tuoretta minttua
lime
(sokeria)

Halkaise melonit ja poista siemenet. Lohko pienempiin paloihin ja poista kuoret. Paloitele lopuksi aika krouveihin paloihin (ei kovin pieniksi). Lisää suikaleina tuoreita mintunlehtiä. Purista limen mehu ja lisää siihen halutessasi hieman sokeria. Sekoita melonien joukkoon. Anna marinoitua hetki.
Tarjoa mascarponevaahdon kera.Emännän kommentit: 
Aluksi minusta tuntui ajatus lisätä limeä tähän vähän hassulta, mutta lopputulos oli entistäkin raikkaampi ja sopii mainiosti nimen omaan virkistämään. Tuo mascarponevaahdon lisäys tuli oikeastaan vähän sattumalta, kun sitä oli edelliseltä päivältä jäänyt kakuntäytteestä, niin "Hävikistä herkuksi" merkeissä lisäsin sen tuohon päälle koristeiksi, ja ei ihan pöllömpi yhdistelmä.

1 kommentti:

  1. Minä laitan tuohon hedelmäsalaattiin meloneiden lisäksi "hissijuustoa" ja viinirypäleitä. Katsotaanpa mikä tuo hissijuusto (johtuu siitä valutuskorista siellä sisällä) on suomeksi:
    http://www.arlaingman.fi/tuotteet/juustot/arla-apetina/arla-apetina-kuutiot/

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!