sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kanelikierre

Vihdoinkin on makua ja kuntoa taas keittiöpuuhiin. Viimeajat on blogissani ollut varsin hiljaista, mihin osasyynä oli mm. epämiellyttävä kokemus olla viikko ilman makuaistia flunssasta johtuen. Söi sitten mitä tahansa niin ruuan rakenteen tunnisti mutta ei mitään makua. Tee siinä nyt sitten ruokaa, taisi tulla pari vähän vähäsuolaista mutta muutama aika rapsakasti maustettuki versio tehtyä. Pahoittelut heille, jotka joutuivat näitä syömään.Tänään herkutellaan sitten kanelipullalla, jossa oikeasti ei ole mitään normaalia korvapuustia kummallisempaa muuta kuin tuo pullan kiertäminen. Mutta jostain kumman syystä tämä vaan maistui tosi hyvältä. Näin tämän ohjeen Pinterestissä ja pitihän tätäkin kokeilla. Aivan yhtä kaunista rullaa en ensimmäisellä yrittämällä saanut, mutta tätähän sopii harjoitella toistekin.

Tein ihan normaalin pullataikinan (5 dl  maitoa), ohje vaikka löytyy jauhopussin kyljestä.
Täytteessä oli
n. 100 g huoneenlämpöistä voita
n. 1/2 dl sokeria
3 tl kanelia
Hieroin nämä keskenään tahnaksi.

Jaa taikina n. kolmeen osaan. Kauli ohueksi levyksi ja levitä täytetahnaa levylle ja rullaa. Leikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin halki ja kieritä ja pyöritä kuvan mukaiseksi rinkulaksi. Kohota ja voitele munalla ennen paistamista.


Paistoin kierrettä 200 C uunissa n. 20 min.
Tuosta taikina määrästä ja täytemäärästä tuli 2 tällaista kierrettä ja lopusta lisäksi vielä pellillinen pikku pullia.

Emännän kommentit:
Tästä tuli oikein mehevä pulla. Toisaalta onhan tuossa aika paljon rasvaa, joten siitähän se mehukkuus on peräisin ja tuollainen iso kierre säilyy myös mehukkaampana paistettaessa kuin pienempi korvapuusti. Hieman haastavampaa on tuosta tietysti leikata tasaisia paloja tarjolle, mutta ronskit palat tulee helpommin.
Normaalisti kun olen tehnyt korvapuusteja, olen taikinalle ensin levittänyt rasvan, sitten ripotellut päälle sokerin ja kanelin, näin on opetettu. Mutta tuollainen tahna olikin aika näppärä, kas kun ei ole tullut aiemmin keksittyä tuota. Sitä tekee usein vaan niin kuin on oppinut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!