sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Myskikurpitsaa lisukkeilla tai lisukkeena

Kaappiin oli ostettu myskikurpitsa (butternut squash) jo pariviikkoa sitten, ja siellä se odotti tekijänsa tervehtymistä. Olen tuosta kurpitsasta kullut kehuja mutta itse en ole sitä aiemmin valmistanut ja tuskin maistanutkaan. Joten ei kun kysytään taas herra G:ltä, miten tuota käsitellään. Lopputuloksena tuli tällainen uunissa paahdettu täytetty versio, joka voi siis olla se pääruoka tai vaikka näiden pienten lampaankyljysten lisuke.


Myskikurpitsa: Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Ruuduta varsi terävällä veitsellä. Aseta uunipellille.
Punajuuret: Aseta uunipellille suolapedille pieniä pestyjä punajuuria.
Paahdetaan uunissa 200 C n. tunti.

Kastike:
1 dl kreikkalaista jughurttia
50 g vuohenjuustoa
tuoretta tinjamia
suolaa, pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa kasvisten paahtumisen ajan

Laita kypsän kurpitsan siemenkuoppaan pohjalle kastiketta ja päälle punajuurilohkoja. Ripottele hieman suolaa kurpitsan varrelle. Siinä se yksinkertaisuudessaan.


Lisukkeena:
Pieniä lampaan kyljyksiä paistettuna (marinoitu tinjamilla)


Emännän kommentit:
Kombinaatio oli aika onnistunut, vaikka itse kehunkin. Vähän tuo oli tehty jääkaapin tavaroiden ehdoilla, koska en oikein tiennyt mitä tuosta kurpitsasta tekisin kun olin kaupassa. Kurpitsan maku oli tosi hyvä mutta mieto ja voisin kuvitella, että keittokin tästä maistuisi mainioisti.
Tätä kuulemma saa tehdä meillä toistekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!