tiistai 16. huhtikuuta 2013

Testattu kaalicarbonara

Oli ihan pakko heti testata uusimman ruokalehden resepti, kaalicarbonara. Pasta carbonara on yksi minun lempipastoistani ja suosikkeja on myös kaikenlaiset kaaliruuat.  Kun sitten yhdistetään varhaiskaali ja carbonara, yhdistelmä kuulosti alkuun kyllä hämmentävältä.


n. 1 kg varhaiskaalia
n. 150 g spek-kuutioita (tai pekonia)
50 g voita
pecorinoa tai parmesaania
4 kanamunankeltuaista
mustapippuria


Suikaloi kaalinlehdet sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Kuumenna iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja ryöppää kaalisuikaleet tässä kiehuvassa vedessä (n. 1 min). Kaada suikaleet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä värin säilyttämiseksi. Valuta ja kuivaa pyyhkeen päällä.
Ruskista spek-kuutiot (tai pekoni) rapeiksi isossa paistinpannussa tai -kasarissa. Lisää hieman voita ja lisää kaali ja pyörittele kunnes kuumennut.
Annostele lautaselle ja raasta päälle parmesaania ja lisää keon keskelle kanamunan keltuainen. Mausta rouhitulla mustapippurilla.

Emännän kommentit:
No niin, miltä maistui? Oli muuten yllättävän hyvää, kaali toimi loistavasti pastan korvikkeena.  Parhaiten tätä kuvaa mieheni arvostelu, "saa tehdä toisetkin", niin ehkä se silloin oli ainakin syötävää.

Varhaiskaali on ihanaa, mutta oma vatsani ei pidä siitä raakana, vaikka tuollaisen pienen kaalin muuten voisin ihan silleen popsiakin. Tästä vatsani ei ollut moksiskaan, kun kaali oli hieman kypsennetty. Liikaa rasvaa (eli tuota voilisää) olisi voinut kyllä vähentää.

Spek on savustettua, katajalla maustettua kinkkua,. Tosi maukkaan makuista, ja suolaista. Minulla on ollut onni silloin tällöin saada tätä herkkua vähän niinkuin tiskin alta, normaali kaupoissa en tähän ole Suomessa törmännyt. Enpä tiedä teinkö nyt kardinaalimokan kun käytin sitä tähän, ehkä se olisi päässyt paremmin arvoonsa pastan tai risoton kanssa.

Alkuperäisresepti löytyy Glorian ruoka&viini 3/2013 lehdestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!