lauantai 18. toukokuuta 2013

Mustikkaritarit

Siitä on aikaa kun on tullut tehtyä köyhiä ritareita. Nämä kuuluvat niihin vanhan ajan hävikistä herkuksi herkkuihin, joita lapsuudessani sai kun leipä tai pulla oli päässyt kuivettumaan.  Parempiahan ritareista tuleekin, jos leipä on muutaman päivän vanhaa, kuin aivan tuoreesta leivästä.  Samalla tässä sain käytettyä pakkasen viimeisiä mustikoitakin, joten hävikintorjuntaruokaa monessakin mielessä.


4 viipaletta vaaleaa leipä tai pullaa (miellään todella muutaman päivän vanhaa)

lettutaikina:
n. 2 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Mustikkalisäke:
2-3 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1 limen kuori
juoksevaa hunajaa

Sekoita lettutaikinan ainekset. Kasta leipäviipale taikinaan (jos leipä ihan korppua, anna hetken liota nesteessä) ja paista viipaleet kauniin ruskeiksi paistinpannulla.
Valmista mustikka lisäke kiehauttamalla marjat sokerin ja limen kuoren kanssa.
Juuri ennen tarjoilua kaada mustikkalisäkettä ritarien päälle ja valuta hieman hunajaa makeuttamaan.

Emännän kommentit:
Jostain minuun iski mieliteko köyhiin ritareihin, mutta ensin ajattelin, että antaa nyt olla. Sitten ihan muita asioita surffatessa törmäsin taas köyhiin ritreihin ja ohjeeseen, jossa liotus tehtiin lettutaikinassa. Itse olen aiemmin käyttänyt ainoastaan munamaitoa tai jopa pelkkää maitoa tähän, joten sain sitten hyvän syyn kokeilla tätä reseptiä. Enhän minä muuten.
No ei tuo minusta eronnut juurikaan tuosta pelkästä munamaidossa liotuksesta. Leipänä minulla oli päivän vanhaa ranskanleipää, mutta muovipussipehmoista. Mustikkalisäke oli sitä vastoin aika nappi juttu, ei liian makea ja limen kuori antoi kivan twistin siihen. Eikä annos minusta enää kermavaahtolisää kaivannut, mutta voihan sitäkin lisätä jos siltä tuntuu.
Nyt on sitten niin hauskasti suu mustikassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!