maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pekoni-herne-minttupasta (HS)

Kiitos lukuoikeudesta HS:n Ruokatorstain Kesä -kirjaan, josta testiin pääsi pekoni-herne-minttupasta. Aikamoinen nimihirviö, mutta koska oikeinkirjoitukseni on muutenkin sii&soo, niin copy-paste sentään toimii ja luotan valtamedian oikolukijoiden oikeinkirjoitustaitoon nimestä. Eikä nimi tätä annosta pahentanut.




400 g fettuccine-pastaa (*tummaa fusillia)
6 siivua pekonia (*prociuttoa)
4 salottisipulia (* kaksi kesäsipulia varsineen)
2 valkosipulinkynttä
200 g pakasteherneitä
½ dl oliiviöljyä (*luraus)
1 rkl voita (*en laittanut)
2 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
raastettua parmesaanijuustoa
suolaa ja mustapippuria

(*- merkityt meidän annoksen muunnokset)

Hienonna pekoni ja kuoritut sipulit sekä valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit ja sipulit pannulla. Lisää mukaan valkosipulit. Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen. Lisää pannulle herneet, minttu ja oliiviöljy. Valuta keitetty pasta ja lisää pannulle. Lisää mukaan voi. Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.

Emännän kommentit:
Puheenvuoro kuitenkin ensin isännälle, henkilölle, joka joutuu ensimmäiseksi minun tekemiä ruokia koemaistamaan ja arvostelemaan:  "Det var inte alls tokigt!"

Kyllä, ihan OK-annos. Minttu olisi jopa voinut himpun verran maistua voimakkaammin minun makuun, taisin olla ujo sen käytössä, vaikka tuo minttupöheikkö rehottaa parvekkeella, ja tarvitsisi leikkaamista.
Nopea ja helppo arkiruoka, linee osuvin arvio.
Otin pakkasesta  herneet suoraan valutussiivilään ja kaadoin pastankeittoveden niiden yli, samalla vaivalla herneet sulasivat näppärästi ja lopuksi pastojen kera pannunkautta laitaselle. Ei siis todellakaan vaikeata.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!