sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Porsaankyljykset (italialaisittain?)

Miten saadaan porsaankyljykset meheviksi ja mureiksi? Vielä tämän annoksen jälkeen jään odottamaan sitä ihmettä, että onnistuisin saamaan possunlihaan sen koostumuksen mitä haluan. Olen jo hieman lähestymässä sitä, sillä aivan kengänpohjia näistä ei kuitenkaan tullut, mutta vieläkään tuohon kysymykseen en osaa vastata.
Toinen kysymys, italialaisittain, onko ruoka italaialaista heti sen jälkeen kun siihen käytetään tomaattikastiketta ja oliveja? Minusta ei, mutta näin usein reseptejä näkee nimettävän.


3-4 porsaankyljystä

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 10 cm purjoa
pari sellerinvartta
oliiveja
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
suola, mustapippuri, ripaus sokeria

Valmista kastike.
Pilko sipulit kuutioiksi ja purjo renkaiksi sekä selleri viipaleiksi. Kuullota näitä öljyssä hetki. Lisää tomaatit kastikkeineen + n. 1/2 tölkkiä tölkinhuuhteluvettä sekä mausteet ja anna hautua jonkin aikaa miedolla lämmöllä ja varovasti välillä sekoittaen siten, että tomaatit eivät rikkoonnu. Lisää lopuksi oliivit.

Kuivaa porsaankyljykset ja siisti luun leikkauspinta, rapsuttamalla luusahan jäämäät pois jos niitä on (ei ole ikävämpää kuin saada suuhun luunsiruja annoksessa). Tee muutama viilto rasvareunaa että kyljykset eivät käpsisty paistaessa (äläkä missään nimessä poista sitä, mitä åaksumpi sen mehukkaampi).  Paista kuumalla pannulla molemmilta puolilta n. 2-3 min, jotta pinta hieman ruskistuu. Asettele kyljykset uuni vuokaan,
Kaada kastike kyljysten päälle ja hauduta uunissa 200 astetta n. 30 min.

Lisukkeeksi perunamuusia ja salaattia.

Emännän kommentit:
Näihin tuli jo mureutta, mutta ei vielä vai enää sitä mehukuutta. Nämä kyljykset olivat kovin rasvattomamaksi tehtyjä jo alkuaa, joten kovasti tuo rasvareuna ei ollut tuomassa ainakaan mehevyyttä. Ihan OK annos, mutta edelleen taistelen tämän porsaanlihahaasteen kanssa. Joulukinkku ylikypsytettynä taitaa olla ainoa, jonka olen saanut onnistumaan mieleisekseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!