perjantai 3. tammikuuta 2014

Kookostopit (2)

Näistä kaikki alkoi, ja mukavaa on ollut, ainakin minulle!  Kookostopit (kookostopparna) oli blogini ensimmäinen julkaistu kirjoitus n. neljä vuotta sitten. Jo oli aikakin tehdä näitä uudestaan!


Tuttavistani ja miehestäni en ole aina ihan varma onko heillä ollut aina niin mukavaa nämä blogivuodet, kun ovat joutuneet " taasko tämä on sitä blogiruokaa" maistajiksi. Toisia varmaan on myös ärsyttänyt ja huvittanut kun tekeleet on pitänyt kuvatta, ovatko edes aina olleet sen väärttejä. Toisaalta ainakin kotona on tullut monia uusia asioita maisteltua ja kokeiltua, jotain opittukin. Ruokakuvien myötä on herännyt myös orastava innostus valokuvaamiseen. Sekä ruuanlaitossa että valokuvaamisessa on kuitenkin onneksi vielä pitkä sarka opeteltavaa edessä.

Olen tällainen peruskotikokki, minkä vuoksi olen koettanut kertoa omat kokemukseni ja kommellukset rehellisesti muillekin Emännän kommentit kohdassa reseptin lopussa. Osa on onnistunutta osa vähemmän, näinhän aina on. Kaikkia kuvauskelvotonta en sentään ole tänne blogiin laittanut, eikä täältä löydy kaikkia häthätää kyhäistyjä arkiruokia (pastaa ja pestoa/ketsuppia versiot), ellei ne ole erityisesti sykähdyttäneet. Täällä on yksin kertaisesti juuri sitä sitä mitä meillä on syöty ja ennätetty kuvata ja kirjoittaa ylös.

Kookostopit

 n. 10 kpl

50 g margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g kookoshiutaleita
1 limen tai 1/2 sitruunan kuori raastettuna

Sulata rasva ja anna hieman jäähtyä. Sekoita munat ja sokeri kulhossa, älä vatkaa vaahdoksi mutta sekoita rakenne reilusti rikki, jolloin sokeri sulaa munamassaan. Lisää kookoshiutaleet, limenkuori ja sulatettu rasva taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jäähtyä ja hivenen kovettua jääkaapissa, n. 10 min.

Nosta lusikalla taikinakekoja pellille leivinpaperin päälle ja muotoile niistä "toppeja” (esim. kostutellulla lusikanpohjalla ).  Jätä ne mahdollisimman ilmaviksi, älä tinttaa palloksi.
Paista 175C uunissa n. 15 min, eli kun topit hivenen ruskistuvat huipusta. Jäähdytä jääkaapissa!

Emännän kommentit:
Kookos on yksi sellaisista mauista, joka jakaa mielipiteitä. Siitä joko pitää tai ei, moni suomalainen varmaankin kuuluu tuohon jälkimmäiseen. Mutta kookoksen ystäville nämä ovat mitä parhain kahviherkku. Aika tuhtia kamaa, mutta säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Kannattaa kuitenkin ottaa hieman ennen huoneenlämpöön lämpenemään ennen tarjoilua.
Ja juten tuossa ensimmäisessä postauksessa kerroin, niin joko huipun tai pohjan voi kastaa tummaan sulatettuun suklaaseen, jolloin leivos aateloituu vielä.

Niin ja älkää kuvitelko, en ole lopettamassa blogiani, vaan joudutte edelleenkin näkemään keittiössämme tehtyjä kattauksia. Sen verran mukavaa on ollut näitä kirjata ylös tänne, kaikkine kirjoitusvirheineenkin ja huomata, että joku on näitä joskus silmäillytkin. Joskus nuoren nuorena mieleen hiipi ajatus ammatista ruuan kanssa, mutta se tyrmättiin paino-ongelmani takia. No lihottua ja syötyä on tullut muissakin toissä, ja paljon onkin. Tämä on nyt sitten minun vastaisku vanhoilla päivillä tuohon ammatinvalintahaaveeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!