lauantai 4. tammikuuta 2014

Avokadohieronta viherkaalille!

... eli Avocado-viherkaalisalaatti

Viherkaali on vähemmän käytetty vihannes ainakin meidän keittiössä. Jouluaikaan sitä näkee tarjottavan useasti mm. ruotsalaisissa resepteissä ja tämän ohjeen näinkin ruotsin aamutelkkarissa eco-kokki Carola Magnussonin tekemänä. Itse kaalin hieronta avokadolla näytti niin hassun hauskalta, että pakko oli kokeilla. Tekotavan roisiudesta huolimatta tämä oli kyllä hyvää.

Viherkaalin kuuluisi tässä olla pääosassa!
1 kypsä avocado
1 rkl tuoretta inkivääriä, kuorittuja ja paloiteltuna
0,5 tl soijaa
0,5 limen mehu
1 pieni viherkaali huuhdeltuna ja paloiteltuna

Huuhdo ja kuivaa viherkalin lehdet ja poista kova lehtiruoti. Revi pienmmiksi palasiksi ja laita suureen kulhoon.
Halkaise ja poista avokadon kivi ja paloittele malto sekä lisää se muut ainekset mikseriin tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan. Aja tasaiseksi massaksi.
Lisää viherkaalin päälle ja sitten vaan puhtaat kädet käyttöön ja molemmin käsin hiero massa kaaliin samalla puristellen kaalia pehmeämmäksi (vähän on sottaista mutta, aah niin terapeuttista :-) )
Mausta suolalla ja anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista.

Salaattiin voi lisätä kirpakkaa omenaa, tomaattia tai muita lisukkeita maun ja tilanteen mukaan.

Tarjoa lisukkeena esim. savustetun lohen kanssa.

Emännän kommentit:
Kuten kuvasta näkyy, lautasella on kuin pelkästää viherkaalia (vaikkakin lohisivu etualalla). Avokado on kaalinpinnalla ja kastikkeena, mutta se vaan ei näy, maistui kyllä. Itse olin hieman ujo tuon inkivärin kanssa, pelkäsi laittavani sitä liikaa, joten omassa versiossani sitä oli himpun liian vähän, seuraavalla  kerralla laitan hieman enemmän. Samoin avokadoa voisi hyvin olla enemmänkin, se on niin hyvää. Mutta kaikin puolin kokeilemisen arvoinen lisuke ja tulen varmaan laittamaan toistekin, esim salaatin pohjaksi.

Viherkaali on hieman kovaa salaattimaisesta olemuksestaan huolimatta, no nimi on kyllä kaali, että sinänsä sopii kuvaan ja makuun (en nyt ryhtynyt selvittämään mitä sukulaisuushaaraa tuo edustaa enemmän, kaalia vai salaattia). Hieronta tekee sille selvästi hyvää, ja siksi googlaamalla masserad grönkål saa paljon lisää reseptejä. Sopii varmaan myös erinomaisesti terveelliseen ruokavalioon, sitä kaipaaville.

Alkuperäisresepti löytyy täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!