lauantai 7. elokuuta 2010

Broilerin reisileike

Kyllä se valitettavasti vaan on vaan taas todettava, että jälleen kerran ruotsalaisilla on parempaa ja helpompaa. Ruotsista löytyy tällainenkin herkkutuote:  

Broilerin reisileike, Kyckling lårfile´.


Broilerin reisi on mielestäni linnun yksi maukkaimmista osista, tässä tuotteessa siitä on poistettu nahka ja luu, eikä sitä ole edes marinoitu. Fileet ovat kaupassa kauniina palleroina rasiassa (yllä). Alla olevassa kuvassa yksi pallero on levitettynä auki.
Itse olen pienessä ruotsinkiettiössäni vain levittänyt fileet auki ja laittanut paistinpannuun ruskistumaan rapeiksi ja maustanut vähimmillään vain pippurilla, tai tehnyt kastikkkeen esim. tuorejuustosta pastalle. Varsin helppoa, nopeaa ja ennenkaikkea hyvää lomaruokaa. Kunhan joskus lomalla olisi aikaa keittiökokeiluille, niin näihin saisi mainiosti jonkinlaisen täytteen, esim gremolatan, tai niistä voisi tehdä pataruuan. Näitä täytyy kehitellä jatkossa.

Kumpa näitä saisi Suomen markkinoille, kylmälaukussa näiden  tuominen kotiin laivamatkalla ei oikein onnistu. Olen aikoinaan näitä kysellyt suurimmilta broileritaloilta, mutta vastausket jäivät laihoiksi. Pitänee taas tehdä uusi yritys, nyt kuvien kanssa.

1 kommentti:

  1. Olen ostanut niitä Helsingistä Jakomäen super-K-marketista ja Itä-keskuksen City-marketista,hinnaltaan edullisia noin 5-7 euroa.Olivat tiskimyynnissä ja jostain ostin kerran valmiiksi pakattuna vaan en paikkaa muista,että kyllä niitä löytyy.....

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!