sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mämmi-suklaamousse

Lupasin vieraillemme, että tarjolla on mämmiä muodossa, jossa sitä ei tunnista mämmiksi. Ruokalan sivuilta löysin tämän ohjeen pohjan.


4 keltuaista
75 g sokeria
100 g tummaa suklaata
3-4 rkl mämmiä
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna
2 dl vatkattua kermaa
4 valkuaista
3 rkl tomusokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Sulata tumma suklaa ja lisää jäähtyneenä varovasti keltuais-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös mämmi, raastettu appelsiinin kuori ja kermavaahto. Sekoita massa varovasti tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää massaan. Sekoita ja anna vetäytyä viileässä yön yli.

Emännän kommentti:
Mämmin makua sai hakea, kyllä se sieltä löytyy, jos osaa maistella mutta hyvin menee myös suklaamoussesta mämmiä inhoavillekin. Jälkeenpäin voi sitten valaista, että ovat mämmiäkin syöneet. Hyvää, makeaa ja täyttävää.
Oma asetteluni lautaselle pursotusyrityksestä huolimatta ei ollut aivan onnistunut, lehmän läjä tuosta tuli mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!