Alkunaposteluun
Bruschetta (keltainentomaatti-paprika-basilika) -leipä paahdetaan ensin ja päälle seos
Crostini (vuohenjuusto-basilika) - leipä paahdetaan ensin vähän + juusto+basilika seos + paahto
Keltasia tomaatteja
Pähkinöitä
Oliiveja
Ruissipsejä
Tuorepasta
3 munaa
hieman vettä
suolaa
n. 4 dl jauhoja
(pinaattia)
(perusohjeena: 1 muna + n. 100 g jauhoja/hlö)
Lohikastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 porkkana(juliennetikkuina)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna, kuori raastettuna
2-3 rkl sitruunanmehua
2 dl kalalientä
400 g kylmäsavustettua lohta, suikaleina
1/2 ruukku (50 g) rucolaa
2 avokadoa, viipaleina
1 dl manteleita, paahdettuna
parmesaanijuustolastuja
Paahda mantelit (lastut) kuivalla pannulla.
Kuumenna öljy paistokasarissa (kattila). Lisää sipulit ja porkkana ja kuullota näitä pari minuuttia öljyssä. Lisää kalaliemi, sitruunankuori ja mehu. Keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes porkkana on hieman pehmentynyt, ja nosta pannu liedeltä odottamaan pastankeittoa.
Keitä pasta.
Lisää valutetun pastan joukkoon kastike, lohisuikaleet (säästä jokunen pastan päälle koristeeksi) ja rucola, sekoita varovasti. Laita pasta tarjoiluvadille. Koristele lohiruusukkeilla, avokadoviipaleilla ja paahdetuilla manteleilla. Tarjoa parmesaanilastujen kera.
Lisää valutetun pastan joukkoon kastike, lohisuikaleet (säästä jokunen pastan päälle koristeeksi) ja rucola, sekoita varovasti. Laita pasta tarjoiluvadille. Koristele lohiruusukkeilla, avokadoviipaleilla ja paahdetuilla manteleilla. Tarjoa parmesaanilastujen kera.
Broilerikastike:
2 rkl oliiviöljy
n. 400 g marinoimattomia broilerin rintafileitä
suolaa ja mustapippuria
2-3 cm kevätsipulia tai purjoa1 rkl pestoa
200g vihreää parsaa
150 g sokeriherneenpalkoja
2 dl ruokakermaa (mausteista) tai kookoskermaa
1 avocado
parmesaanijuustoa
Leikkaa broilerin rintafileet annospaloiksi, mausta ja ruskista ne viipaloitujen kevätsipulien tai purjorenkaiden kanssa nopeasti oliiviöljyssä wokkipannussa tai isossa kasarissa. Lisää joukkoon pesto ja kääntele maut sekaisin.
Keitä vihreäpasta al denteksi. Paloittele parsat ja sokeriherneet ja lisää kiehuvan pastan joukkoon noin minuutiksi, juuri ennen pastan kypsymistä. Valuta pastat ja kasvikset huolella.
Lisää ruokakerma broilereiden joukkoon ja kiehauta. Pilko avokado ja lisää pastan ja kasvisten kanssa broilerikastikkeen joukkoon. Lisää retiisejä tai minitomatteja. Mausta parmesaanijuustolla ja kääntele maut sekaisin. Koristele vihreällä.
Jälkiruoka
Mämmi-suklaamousse
Emännän kommentti:
Pastoja tein tavallisen ja pinaatilla maustetun. Tavallinen onnistui näistä paremmin.
Kastikkeista savulohikastike oli maukkaampi kuin broilerikastike, joka olisi tarvinnut jotain pientä potkua lisää. Toisaalta jälkimmäinen teki paremmin kauppansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!