lauantai 29. lokakuuta 2011

Pizza bresaola (valkoinen pizza)

Vuoden takaisen Rooman reissun muistelun merkeissä pitkästä aikaa tuli tehtyä pizzaa. Tuolloin hotellimme oli lähellä rautatieasemaa, ja siellähän kuppiloiden ruokalistat ovat lähinnä tyypillisiä roomalaisia turistilistoja, samat pizzat ja pastat, ei oikein mitään erikoista.
Ainoa pizza,  joka reissulta jäi mieleeni oli tämän version tapainen, joka oli tehty ilman tomaattikastiketta. 

Pohja:
2 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
4 dl durrumjauhoja
suolaa
loraus oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmin vesi (kuivahiivalle n. 42 C). Vaivaa  kimmoisa taikina. Kohotataikinaa liinan alla lämpimässä n. 30-40 min.
Lämmitä uuni 250C ja laita myös pelti lämpenemään uuniin.

Täyteeseen:
1 dl creme fraichea
mustapippuria
yrttejä maun mukaa
(valkosipulia)
200 g mozzarella juustoa
oliiviöljyä
bresaola kinkkua
rukolaa

Sekoita creme fracheen pippurit ja yrtit. Kauli taikina ohueksi ja siirrä leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Levitä taikinan päälle creme fraiche ja lado mozzarellaviipaleet (tai raaste) pizzan päälle. Lorottele vielä ohut noro oliiviöljyä.
Paista kuumassa uunissa. Lisää lopuksi päälle bresaola viipaleet, ja käytä uunissa sen verran, että kinkku hieman lämpeää. Tarjolle tuotaessa levitä päälle vielä tuoretta rukolaa ja rouhaise hiukan mustapippuria (ja oliiviöljyä)


Emännän kommentit:
Tämä pizza jäi mieleeni osin siksi, että tuolla kerralla  mieheni halusi tilata kuumasta päivästä janoisena hieman suuren oluen.  Tarjoilijallekin jäimme tästä mieleen ja aina kun kävelimme paikan ohi, meidät muistettiin "big man, big beer" hihkaisulla.
Tämä muistelupizza sitten, ihan OK. Pikkasen olisin voinut maustaa enemmän, eli yrtejä oli liian vähän omassa versiossani.  Niin ja pohjaan olisin voinut muistaa laittaa tuon öljyn, se unohtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!