lauantai 5. marraskuuta 2011

Pasta nero ja jättikatkaravut

Halloween hengessä tuli valmistettua tämä pasta-ateria. Kaapissani on jo tovin ollut tuo musta spaghettipakkaus, mutta en vaan ole saanut tilaisuutta sen valmistamiseen. Jostain syystä kun olen fiksannut päässäni, että mustan pastan kanssa on tarjottava jotain merellistä kastiketta tai lisuketta. Tämäkin meinasi jäädä aluksi tekemättä, kun taas jättikatkarapujen kanssa miellän enemmän sitruunaisen kastikkeen, mutta ei ollut sitruunaa kotona. Vähän piti tukanalustaa pöllyttää noista valmiista ajatuksista ja lopputuloksena oli kuitenkin kaikin puolin maittava ja hyvä pasta-ateria.


vajaa 1/2 dl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja

maun mukaan tuoretta chiliä
0,5 dl valkoviiniä
250 g raakoja jättikatkarapuja (pakaste)
sokeria
suola ja pippuri

mustaa pastaa (spaghetti)

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää säilötyt tomaatit, chili ja viini. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella sokeria. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Keitä spaghetti ohjeen mukaan.
Lisää kastikkeeseen raa’at (kohmeiset) jättikatkaravut hieman ennen kuin pasta on valmista. Ravut kypsyvät muutamassa minuutissa  harmaista vaaleanpunaisiksi. Lisää lopuksi joukkoon valutettu pasta ja sekoita.

Emännän kommentit:
Olisittepa nähneet mieheni liikehdinnän, kun hän huomasi tiskipöydän kulmalla rapulaatikon sulamassa. On mukava kokata kun ruokaa odotetaan innolla, vaikka ei hän viellä tuolloin tiennyt minkä kera nuo ravut tarjoiltiin.
Lopputulos kaikista epäluuloistani huolimatta oli oikein onnistunut ja halloween teemaan sopiva. Lisukkeeksi olisi vielä voinut vuolla porkkanasta lastuja ja ryöpätä ne, olisi tullut vielä tuota oranssiakin väriä lautaselle
Edelleen pidän kuitenkin kiinni siitä, että mustalle pastalle sopii merrelliset lisukkeet paremmin. Vaikka ei pastassa kyllä ollut mitään erityistä makua tuosta mustekalan musteesta. Aika jännä kokemus kuitenkin syödä mustaa pastaa. Mielikuvitus lähti jo laukkaamaan seuraavaan kokeiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!