sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ingan ananasriisi

Tämä on aitoa 60-luvun retro jälkiruoka ja niitä ensimmäisiä jälkiruokia, jonka muistan omasta lapsuudestani. Meidän perheeseen resepti on peräisin naapurin Ingalta, siitä tuo nimikin.  Hänen perheessään olin hoidossa alle kouluikäisenä äidin ollessa töissä. Meillä kotona ei kovin usein silloin ollut jälkiruokia ja varmaan siksi tämä tuntui lapsen suussa taivaallisen hyvältä. Kyllä tätä sitten meilläkin tehtiin, mutta siitä on kyllä vuosikymmeniä kun olen sitä itse viimeksi tehnyt tai syönyt tätä. Joten jännityksellä odotin, toimiiko tämä retroruoka vielä.

n. 1 1/2 dl puuroriisiä
n. 1 l vettä
suolaa
2 dl vispaantuvaa kermaa
1 1/2  (pientä) tölkki ananasta (paloja tai renkaita)
sokeria

Keitä puuroriisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja sekoita riisien joukkoon. Valuta ananastölkin mehu pois. Paloittele ananasrenkaat (tai -palat) pieniksi paloiksi ja lisää riisin ja kermavaahdon joukkoon. Lisää tarvittaessa sokeria.

Emännän kommentit:
Kyllä tämä lapsuusmuistot toi mieleen. Snoolasin vähän tuon sokerin kanssa, ja alkuun oli aika pliisun makuinen, mutta ripaus lisää sokeria auttoi. Jäin miettimään, lisäisinkö hippasen sitruunaa vielä joukkoon, jolloin tulisi pkkasen lisää potkua. Koristeeksi laitetut hasselpähkinät eivät kyllä toimineet, paremmin olisi varman sopinut mantelilastut, mutta ne oli menneet parempiin suihin kaapista.
Oli  kuitenkin mukava muistella lapsuutta tämän ääressä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!