Peruna-lohisalaatti
(+ tilliöljy)
1 kg uusia perunoita
1 dl tilliöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 nippu tilliä
2 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 kesäsipuli varsineen
1 dl varrellisia kapsiksia
400 g lämminsavulohta
Valmista ensin tilliöljy esim. ajamalla sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi tahnaksi,( posta tilleistä paksuimmat varret, jotka voit käyttää perunoiden keitinveden maustamiseen).
Keitä perunat napakoiksi, ja paloittele aavistuksen jäätyneinä. Sekoita joukkoon osa tilliöljystä (loppu säilyy muutaman päivän jääkaapissa), paloiteltu sipuli ja kaprikset.
Lisää lopuksi varovasti lohi paloiteltuna reiluihin kuutioihin.
(Ohje mukaeltu Glorian ruoka ja viini, 5/2012 ohjeesta)
Papu-halloumisalaatti
1 pkt vihreitä papuja
2 punaista paprikaa
(2 valkosipulinkynttä)
1 prk isoja valkoisia papuja
1 sitruunan kuori
1/2 dl persiljaa
2 rkl sitruunanmehua
suola ja pippuri
2 pkt halloumijuustoa
Keitä pavut pusiin ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmällä vedellä. Suikaloi paprika (ja viipaloi valkopsipulinkynnet ohuiksi). Huuhtele pavut.
Freesaa paprikat ja vakosipuli pannulla hetken aikaa, lisää pavut ja sitruunakuori. Fressaa sen verran, että ainkset hieman lämpenevät. Lisää sitruunanmehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja.
Viipaloi halloumi juusto reiluiksi viipaleiksi ja paista pannulla kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
Kokoa salaatti tarjolle.
Lisukkeena oli:
Tsatsikia
oliiviöljyä
balsamicoa
maalaisleipää
Emännän kommentit:
No jopas tuli nälkäisenä taas sähellettyä näiden alkuaan niin hyvin etukäteen suunniteltujen salaattien kanssa. Lähes kaikki oli valmiiksi "misattu", mutta kun tarpeeksi kauan odottaa valmistuksen h-hetkeä, niin silloin se sähellys iskee.
Perunasalaatista meinasi unohtua kaprikset, jotka sinne oleellisesti kuuluvat, no viime tinkaan pääsivät kaiken päälle. Onneksi tästä huolimatta salaatti oli minusta oikein hyvä, tätä voisin tehdä uudelleenkin.
Halloumisalaattista taas meinasi unohtua nuo halloumit pannulle. Jätin tästä versiosta tuon valkosipulin pois, että sitä ei olisi kokonaisuuteen tullut liikaa, mutta voisi olla sittenkin hyvä lisä. Lisäksi salaatti maistui melkeimpä paremmalta seuraavana päivänä jäähtyneenä, joten ihan lämpimäksi tätä ei ehkä kannata pannulla käännellä.
Tsatsikissa kuitenkin onnistuin tällä kertaa. Pohja oli ihan normaalit turkkilainen jughurtti-valkosipuli-valutettu kurkkuraaste. Mutta lisäsin hieman hunajaa ja muutaman tuoreen mintunlehden mukaan ja jopas oli hyvää, valkosipuli ei hyökännyt niin esiin, kun normaalisti on maistunut.
Servetit oli valittu emännän housujen kuvion ja värin mukaan :-) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!