sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Avokadopasta, tehty meilläkin

Tämä hittiruoka on nyt tehty meilläkin, ja jo toistamiseen, mikä kertoo sen, että hyvää oli ja pääsi listallemme.


Ohje on suoraan kopioitu tähän Ruokalan sivulta, jotta löydän sen itse omilta sivuiltani kun taas tekee mieli.

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dloliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 graastettua pecorinoa
30 graastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pasta pöytään. Pilko valkosipuli ja chili kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita lusikalla. Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.
Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Resepti on kirjasta Safkaa - Parempaa arkiruokaa (Otava), Alexander ja Hanna Gullichsen

Emännän kommentit:
Yhdyn mielelläni tätä ohjetta kehuneiden joukkoon. Ensimmäiseen versiooni käytin tummaa spagettia. Annos oli OK, mutta ei niin kaunis kuin kuvissa olen nähnyt. Tällä kertaa käytin nauhapastaa, ja vot - heti parani, myös maku. Ihanan raikas, hyvä potku ja mukava jälkimaku, en yhtään ihmettele tämän suosiota. 

Ai että, ohjeen tekijöiden kautta tuli paljon muistoja mieleen varmaankin parinkymmenen vuoden takaa, Aleksanderin Safka-ravintolan alkumeteriltä. Vieläkin tulee vesi kielelle siitä maksa-annoksesta, jota siellä sain nauttia. Terveiset myös Aleksanderin serkulle, mukavampaa ja huomaavaisempaa työkaveria saa hakea!



2 kommenttia:

  1. Tällä hetkellä se on tosi suosittu pasta Suomessa! Minunkin pitää kohta kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Miekin oon aikonu kokeilla. Ostin jo avokadotkin... :) Eksyin ensimmäistä kertaa sivuillesi. Tervetuloa vierailemaan minunkin blogiini.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!