lauantai 3. marraskuuta 2012

Dallaspullia Dallasin paluun kunniaksi

Dallaspulla, tuo pitkäaikanen suomalaisten rakastama vaniljarahkaherkkupulla. Toisille pakkomielle toisille jo väljähtynyttä retroa, mutta aina löytyy tilanteita jolloin tämä pulla löytää reittinsä herkutteluhetkeen. Dallaspullalla ja Dallas-sarjalla ei nimeä lukuunottamatta ole mitään yhteistä, ja minullekin syy tehdä näitä löytyy enemmänkin tämän päiväisestä hävikkihaasteesta.  Hävikkikorissani on vielä käyttämättä mm. vaniljakreemijauhe ja jääkaapissa päiväyksen ylittänyt maustamaton tuorejuusto (taas!). Näistä syntyy jonkinlainen dallas-täytteen korvike. Alkuperäisohjeissa täytteessä on yleensä rahkaa ja voita, niin eikös silloin tuorejuustokin kävisi?

Tee pullataikina (vaikka jauhopussin ohjeella)

Täyte:
300 g maustamatonta philadelphia juustoa
1 muna
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mantelijauhetta
1/2-1 dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita täytteen ainekset PAITSI vaniljakreemi sekaisin. Vatkaa kreemijauhe joukkoon aivan viimeksi, ennen pullien täyttämistä (ettei täyte kovetu liikaa).

Kauli taikinasta levy kuten korvapuusteja tehdessä. Sivele levy ohuelti täytteellä ja pyoritä rullaksi. Leikkaa rullasta n. 2 cm paloja ja laita leikkauospainta alaspäin leivinpaperin päälle paistopellille nousemaan. Nostata pullat. Voitele reunat munalla ja jaa lopputäyte päälle nokareeksi. Paista 225 asteessa kauniin kullanruskeaksi, saa jäädä vaikka hieman ali keskeltä, ainakin minun makuun.

Emännän kommentit:
Ei tuo tuorejuusto aivan rahkanlailla toiminut, mutta hyvä korvike silti. Mutta luulen, että eivät nämä meillä syömättä jää, vaikka kaupanpullat ovat kyllä maukkaampia. Ihan kuin jotain olisi jäänyt puuttumaan minulta., en vaan keksi mikä. Itse pullataikinakin oli jotenkin pliisun makuinen. Hyvä mieli kuitenkin jäi, ei mennyt tuokaan juusto ja kreemiaines roskiin. Toisaalta ei tuo pullakaan ihan niitä terveellisimpiä syötäviä ole. Mutta ei nyt siitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!